Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Красота, стил и талант в мюзикъла „Лак за коса“ в Американския колеж в София

Красота, стил и талант в мюзикъла „Лак за коса“ в Американския колеж в София

 

acs musicle 2015

 

Вчера си подарихме една прекрасна вечер. Гледахме мюзикъла „Лак за коса“ в Американския колеж. Големият ми син Ники си беше купил още миналата седмица билет, а с малкия ми син Вики решихме да го придружим. Очаквах да е хубаво, но не очаквах чак толкова да е хубаво. Отново впечатленията ми са, че няма нищо общо с училищно ниво, а си е всичко много професионално.

 

Красота, стил, талант!

Така най-кратко бих могла да опиша впечатленията си. Костюмите и прическите бяха невероятни. Вчера видях снимки във Фейсбук на актьорите – надникнете тук, за да се насладите и вие на всичко това. Всичко ни връща в 60-те години на XX век в Балтимор, където темпераментната тийнейджърка Трейси се занимава с танци и рушене на статуквото.

 

Актьорите

Имах познати имена сред актьорския състав. Например, Александра Шаранкова съм я запомнила като име през годините от математическите състезания, а сега я видях в пълния й блясък в ролята на Амбър. Имаше и други 8-класнички, които също съм срещала и при други изяви като имена. На сцената бяха и няколко бивши възпитаници на ЧОУ „Света София“ и сега ученици в Американския колеж – Косара, Симеон и Йоан. Когато си ги виждал през годините и в други роли, ти става съвсем драго как са се развили.

Радваха ме всички актьори. Направиха наистина прекрасно представление – невероятни гласове, страхотни танци, силен английски и много забавни моменти. Наблюдавах 7-годишния ми син как се забавлява през цялото време. Любимец му стана Владимир Господинов, който изигра блестящо ролята на майката на Трейси – Една. Реа-Христина Вътева изпълни главната роля на Трейси, а в другите представления ролята е поверена на Пламена Желязкова и Ирена Велчева. В ролята на Корни Колинс беше Симеон Станков. Прекрасен! Ролята на капризната Амбър вчера беше поверена на Александра Шаранова, а в другите представления ще видите и Косара Цонева. Йоан Петров изпълни ролята на Линк.

 

Актьорски състав:

Владимир Господинов, Пламена Желязкова, Реа-Христина Ватева, Ирина Велчева, Симеон Станков, Йоан Петров, Росен Вутов, Йоана Петрова, Косара Милчева, Йоана Ризова, Лора Белчева, Ива Вълчева, Виктория Гюленова, Деа Порязова, Косара Цонева, Александра Шаранкова, Радостина Христова, Косара Соколова, Ивана Гаврилова, Борис Ананиев, Биляна Бошнакова, Лиана Петрова, Елена Лаптева.

Постановъчен състав:
Звук: Ани Борисова, Стефан Пацов, Павел Джалев
Осветление: Ле Ан Хай
Вокален педагог: Милена Цолова
Музикален директор: Евгени Господинов
Хореография: Станислав Димитров
Режисьор: Борис Панкин
Последното представление е днес
Днес е последното представление. Ще бъде отново от 19 ч. в Аудитория „Уитакър“. Препоръчвам ви горещо да го посетите. Мисля, че ще е много интересно за новоприетите колежани, а така също и за бъдещите кандидат-колежани, защото участието в мюзикъла е на висока почит в Колежа и е добър ориентир в каква извънкласна дейност могат да се включат като ученици в Американския колеж. И още нещо е интересно. Винаги на тези културни събития ми харесва да наблюдавам общността на Американския колеж. Идват много ученици и това не е задължително за никога, а си идват с цели компании и им е приятно. Идват много учители. До нас например бяха седнали учителите американци, които преподават на 8-мите класове. Идват и много родители и то не само такива, чиито деца участват. Основната причина е, защото представленията си заслужават. Така че горещо ви препоръчвам мюзикъла като интересна идея за тази вечер. Дано да ви хареса и дано да се забавлявате като нас!
Бурни аплодисменти от публиката
А ето и как всички силно аплодира актьорите след като малко повече от час ни забавляваха:

 

 

Приятно гледане!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.