Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Как блогърката Мария Попова от Brain Pickings избира Американския колеж за свое училище

Как блогърката Мария Попова от Brain Pickings избира Американския колеж за свое училище

 

acs fontan s hora

 

Една от най-известните блогърки в Америка е възпитаничка на Американския колеж в София. Казва се Мария Попова (випуск 2003 на АК), а блогът й е Brain Pickings. Скоро беше поместен на челна позиция в класация на сайтовете, които ни правят умни.

 

В своя публикация Мария Попова разказва за поредица от събития, които я отвеждат до решението да избере Американския колеж за свое училище. Споделя за изпита в Колежа и как е кандидатствала. Първоначално е искала да учи в Немската гимназия. Представила се е много силно на матурите в 7 клас и със сигурност е щяла да влезе в така желаната гимназия. Но заради своя приятелка се записва за изпита в Колежа. Сега си дава сметка какъв низ от събития са й се случили, за да направи избора да учи в Американския колеж. Малко преди финалното решение всичко е зависело от едни 4 минути. Ако влакът, с който е пътувала, е бил закъснял малко, сигурно е щяла да направи различен избор, най-вероятно е щяла да живее на друго място, да пише на друг език, а може би е нямало да съществува и Brain Pickings.

 

Статията можете да прочетете тук.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.