Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Как да намерите за детето си международно училище по света?

Как да намерите за детето си международно училище по света?

Полезен сайт с база данни

different-nationalities-1743392_640

 

Съвременният свят става все по-мобилен и много семейства се налага да следват тази модерна логика на живеене. Те са днешните номади, които се преместват от държава в държава за няколко години. Това е типичен живот в наши дни не само за дипломатите, но и за много ръководни кадри, а дори и за високоплатени специалнисти от международни и големи компании.

 

Как да се намери подходящо училище на децата?

Държавите като Франция, Великобритания, САЩ от години имат свои политики за такива деца, които трябва да се преместват от държава в държава. Съществуват и IB програмите, които улесняват този процес, за да не е трудно прехвърлянето на един ученик от едно училище в дадена държава в друго такова училище в друга държава. То следва общата програма без значение в коя страна са се преместили родителите му.

 

Сайтът https://www.international-schools-database.com/ събира на едно място данни за международни училища в цял свята. Има три критерия: възраст, град и езикови изисквания. Данни за София обаче не са вкарани, въпреки че у нас също има международни училища.

 

Когато посочите на сайта на колко години е детето, за кой град се интересувате и какъв език искате да е основният в училището, ще ви излязат редица предложения. За повечето от тях има и какви са таксите, а също така и кратка информация за учебното заведение.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".