Рубрики
Начало » Блог » Най-вкусната диктовка за най-вкусните кексчета

Най-вкусната диктовка за най-вкусните кексчета

 

cake-1165857_640

 

В сряда, 11 май 2016 г., малкият ми син се върна от училище, сияещ от щастие. Преди това два поредни дни ни беше разказвал за приятна изненада, която ще им приготви класната им – г-жа Белухова. Вики е ученик във 2 „Г“ клас на ЧОУ „Света София“. Класът им е прекрасен, децата – усмихнати и мили, а класната им – наистина невероятна. Бях ви разказвала какви презентации правят. Вики говори за известни картини.

 

Това, което ни разказа Вики изключително много ме впечатли и бързам да го споделя.

 

Г-жа Белухова приготвила кексчета за всички дечица от класа. Това били най-вкусните кексчета на света. Имали моркови, печени ябълки, бадеми – по описание на сина ми. Отгоре имали бял крем и цветна украса.

 

След като се почерпили, направили и най-вкусната диктовка на света. В тетрадките за диктовка написали подробно рецептата как да се направят тези кексчета.

 

Сега очаквам в края на седмицата Вики да си донесе раницата с тетрадката, за да прочета и аз най-вкусната диктовка за най-вкусните кексчета.

 

Преди години, когато големият ми син Ники беше ученик в „Света София“, си спомням първия път, когато чух за г-жа Белухова. Може би Ники беше в 3 клас. Г-жа Белухова им беше направила клуб по готварство. Имало толкова много желаещи за този клуб, че се оформил и „лист на чакащите“ – тези, които се били записали малко по-късно и чакали да се освободи място за влизане в клуба. Това е по спомени от споделеното преди време от Ники, който беше тогава много ентусиазиран да готви, а и не само той.

 

У нас има невероятни учители – много креативни, много мили, много позитивни, знаещи и можещи и използващи прекрасни методи за обучение. Може би съм късметлийка, че децата ми все попадат на такива учители, и това ме прави голям защитник на българското образование. Виждам наистина чудесни модели за обучение, които са иновативни и не са копирани директно отнякъде, а винаги има вложено много от сърцето и душата на учителя. Има много топлина!

 

Спомням си и за моята класна от 4 до 7 клас – г-жа Станева, преподавател по български език и литература в училище „Христо Ботев“. Събираше ни у тях, за да ни занимава с литература (за съвременното ни мислене държа да уточня, че всичко е било напълно безплатно, направо сега се чудя как е намирала време и сили за такива допълнителни занимания) и ни приготвяше винаги нещо вкусно. Правеше страхотни пити. До 4 клас се справях по-добре по математика, но благодарение на моята класна – г-жа Станева, животът ми тръгна в друга посока и заобичах литературата, писането, журналистиката. Колко са важни учителите в живота на всяко дете!

 

Радвам се, че в „Данибон“ мога да ви разказвам за такива случки, образователни методи, училища и учители.

 

 

Снимката е подбрана от Интернет според описанието на кексчетата, което Вики ми даде.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".