Рубрики
Начало » Топ новини » Накъде продължават възпитаниците на ЧОУ „Св. София“ от випуск 2018?

Накъде продължават възпитаниците на ЧОУ „Св. София“ от випуск 2018?

39% са в Американския колеж

 

kerkova sveta sofia 17 sept 2018 3 red

 

Голяма част от седмокласниците от випуск 2018 на ЧОУ „Света София“ са предпочели отново да продължат обучението си в Американския колеж и в езиковите гимназии. Това стана ясно от отчета за изминалата учебна година на директора на училището Катерина Керкова по време на тържеството за Първия учебен ден.

 

Накъде продължава випуск 2018 на ЧОУ „Света София“

 

39% Американски колеж

39% Езикови гимназии

10% НПМГ и други специализирани училища

10% Чужбина

2% Частни гимназии

 

Директорът на ЧОУ „Света София“ отбеляза отличното представяне и на този випуск на матурите. В класацията на МОН училището заема трето място в София и е в топ 10 за страната. Това е единственото нематематическо училище сред най-добрите учебни заведения в страната според резултатите от матурите в 7 клас. Тази година класацията се оформяше по по-различен начин и само въз основа на резултатите от изпитите по математика и български език. В предишни години се добавяше и английският език, по който ЧОУ „Света София“ даваше много високи резултати, а в по-предни години влизаха и другите предмети. В старите класации училището заемаше 1-во място в София и челни позиции в страната.

 

На матурите в 7 клас 50 учениците от ЧОУ „Св. София“ имат по математика оценка над 5,50, а 24 са с пълно 6. По български език има 27 отлични оценки над 5,50 и 25 с много добър.

 

Традиционно в приветственото слово на г-жа Керкова се отбелват и резултатите от изпитите по английски в различните класове.

 

77 третокласници са се явили на Flyers. 52% от тях са с максималния брой точки от 15. 40% са съвсем близо – с 13 или 14 точки.

 

На KET са се явили 80 четвъртокласници. 54% от тях са взели сертификат за по-високото ниво B1.

 

55 ученици са били на изпита PET. 57% от тях са вече с ниво B2.

 

34 шестокласници са издържали изпита за FCE. 4 от тях са вече с ниво C1.

 

Катерина Керкова допълни в словото си и какви новости се въвеждат от тази година в училището. Ще има проектно ориентирани класове. Учители са били на обучение и ще се набляга на емоционалната интелигентност. Продължава работата с хромбуци в учебния процес. В училището вече има 72-инчов тачскрин екран. В коридорите децата могат да видят 3 робота и да ги програмират. При най-малките от предучилищните класове са поставени масички с тачскрин екрани, с които да се допълва образователния процес.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".