Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Накъде продължават 7-класниците на ЧОУ „Св. София“ от випуск 2019

Накъде продължават 7-класниците на ЧОУ „Св. София“ от випуск 2019

 

sveta-sofia-15-sept-2017-6-bus-nadpis-hubava

 

Частно основно училище „Света София“ помести на сайта си информация за реализацията на своите миналогодишни 7-класници. Отново най-много ученици са продължили в Американския колеж в София.

 

52% в Американския колеж

28% в езиковите гимназии

9% в специализираните гимназии (СМГ, НПМГ и др.)

7% в частни гимназии

2% в училища с усилено изучаване на чужди езици

2% в чужбина

 

Продължилите в Американския колеж от випуск 2019 на ЧОУ „Св. София“ са 52%. Това ги нарежда сред випуските с най-много насочили се към това училище възпитаци на „Св. София“. Досега най-висок беше процентът при випуск 2017 – 63%. На второ място е випуск 2014 с 58%. На трето – випуск 2012 с 54%. Така випуск 2019 е четвърти в тази своеобразна класация.

 

 

ЧОУ „Света София“ води статистика за реализация на своите възпитаници от основаването си. През тази година училището навършва 25 години. Традиционно най-много продължават в Американския колеж. На второ място, а в някои години и с изравнени проценти, са продължилите в езиковите гимназии в столицата. Винаги има и възпитаници, насочили се към образование в чужбина.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".