Рубрики
Начало » Блог » Николай Благоев сред „Успелите деца на България 2012″

Николай Благоев сред „Успелите деца на България 2012″

niki blagoev 2012 berbatov4

За четвърта поредна година Ники попада сред „Успелите деца на България“ – инициатива, организирана от Фондация „Димитър Бербатов“. Днес беше одобрена и публикувана неговата кандидатура под номер 1382. Номинациите продължават до 10 февруари.

Ето и информация за Ники от уебсайта на проекта „Успелите деца на България“:

Име:     Николай Евгениев Благоев
Възраст:     12 години
Град/село:     гр. София
Област на изява:     Наука
Конкретна сфера:     Математика, Информатика
Ръководител:     Златина Митева и Лиляна Демебукова (математика – ЧОУ „Св. София“); Явор Никифоров (информатика – Telerik Kids Academy)

Клас:     VІ
Училище:     ЧОУ „Света София“
Номиниран/а за:

*Второ място – V клас, областен кръг – София, , 17.03.2012 г.
*Отлично представяне – група V-VI клас, национален кръг – София, 02.06.2012 г.
Математическо състезание „Европейско кенгуру“

Трето място – направление „Математика“, VI клас, регионално класиране – София, СМГ
XXI Национален есенен турнир по математика и информатика „Черноризец Храбър“ – 1.11.2012 г.
За постижението си в турнира Николай е поканен за участие в майсторския клас по математика, проведен в Сандански в началото на януари 2013 г.

Трето място – VI клас – Софийски открит математически турнир – София, 17.11.2012 г.

Бронзов медал (за трети резултат – 54 т.) – VI клас, национално класиране
XXI Национален математически турнир „Иван Салабашев“ – 1.12.2012 г.

Distinction (много добро представяне)
Австралийско математическо състезание – 02.08.2012 г.
Това е международно математическо състезание на английски език за ученици от ІІІ до ХІІ клас. Отличията са както следва в низходящ ред: P=Prize, H=High Distinction, D=Distinction, C=Credit, Pr=Proficiency, Pa=Participation.
Николай постигна трети резултат в България (92 pt). Явява се на това състезание от ІІ клас и винаги има много високи резултати, благодарение на отличното владеене на английски и на познанията си по математика.

Ники не спира да се усъвършенства в математиката: завърши успешно международен майсторски клас по математика с организаторите на математическия турнир „Черноризец Храбър“, представи се отлично и на ІІ Национална лятна математическа школа „Черноризец Храбър“ в Лозенец (6.07.2012 г.), както и на Есенния математически семинар в Банско (5-10.09.2012 г.)

Преди по-малко от година Ники започна да се занимава с програмиране, но само за няколко месеца вече показва отлични резултати – получи отличие и от Националния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ – Шумен, 24-25.11.2012 г.

Николай Благоев е член на Клуб 2009, Клуб 2010 и Клуб 2011 на Фондация „Димитър Бербатов“.

През 2012 г., освен постижения в математиката и програмирането, Ники успя да вземе изключително високо ниво по английски за своята възраст – B2 от Европейската езикова рамка. Продължава да учи упорито френски и руски. Занимава се усилено със спорт и участва в пет училищни спортни отбора. Голямото му лично постижение, което е свързано с хобито му – правене на Лего филмчета, е вирусният ефект на негово клипче в YouTube – Lego Ninjago theme song with stop motion video, което вече има почти 300 000 посещения, над 360 харесвания и над 100 коментар на различни езици. Ники се шегува, че е успял да отговори на коментари на всички езици, които владее.

Номинираме Ники за Клуб 2012 заради неговия хъс за победа, любовта му към математиката и програмирането и всестранните му интереси.

Йорданка Бонева-Благоева и Евгений Благоев

niki blagoev 2012 berbatov10

Ако се интересувате от условията за номинациите, можете да ги прочетете тук.

Номинациите са в няколко области – наука, спорт, изкуство и социален проект и важат за ученици от 1 до 12 клас от български училища в страната и чужбина. Успехите на децата трябва да са от 2012 година и да можете да ги удостоверите. Краят на номинациите е 10 февруари. Обикновено на 1 юни има тържествена част и се обявяват победителите, но и самото присъствие в клуба на „Успелите деца на България“ си е достатъчно престижно. През есента излиза алманах с успехите на всички деца, чиито номинации са одобрени. Одобрените към момента в „Клуб 2012″ можете да разгледате тук.

източник: http://dberbatov.org/projects/nagradi/, http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1382

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.