Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж с нов декан и с нов ръководител на академичните съветници

Американският колеж с нов декан и с нов ръководител на академичните съветници

Съпрузите Стивън Морисън и Емили Алън заемат двете ръководни позиции

 

dekan i akad suv

 

Нов Декан на учениците и нов ръководител на Центъра на академичните съветници ще има през новата учебната година в Американския колеж, съобщиха от училището. Стивън Морисън ще заема позицията Декан на учениците през следващите няколко години, а съпругата му – Емили Алън, ще ръководи академичните съветници в Колежа.

 

Стивън Морисън - Декан на учениците в Американския колеж в София снимка: acs.bg

Стивън Морисън – Декан на учениците в Американския колеж в София
снимка: acs.bg

 

Стивън Морисън има дългогодишен опит в сферата на образованието и училищната администрация, пишат на сайта си от Американския колеж. Има бакалавърски степени по „Английски език“ и „История“ от Университета Уеслиън, както и магистърска степен по „Творческо писане“ от Университета на Монтана. До присъединяването си към ръководството на Американския колеж в София, г-н Морисън преподава „Английски език“ и е Декан на випуск в Академията Кейп Код, където води и занимания по футбол, фитнес, ветроходство, различни ученически дейности. Преди това е изпълнявал различни административни роли в образователни институции в Йордания, Рим и Пекин и е преподавал в САЩ, Китай и Мароко. Негови статии в списанието „Поети и писатели“ са изследвали живота на писатели от Афганистан, Мианмар, Северна Корея и други страни. Негови разкази и стихотворения редовно се публикуват в литературни списания в САЩ и Канада, допълват от Американския колеж.

 

Емили Алън - ръководител на Центъра на академичните съветници в Американския колеж в София снимка: acs.bg

Емили Алън -
ръководител на Центъра на академичните съветници в Американския колеж в София
снимка: acs.bg

 

Емили Алън е доказан лидер в образователната област с международен опит на преподавател и съветник, разказват на страницата за академичните съветници на сайта на Американския колеж. Изпращала е ученици в университетите и колежите с най-труден прием в САЩ и Европа, включително Бръшляновата лига, Оксфорд, Кеймбридж и други. Заслужила е сертификати от Харвардския летен институт за прием в колеж, Института за международно направление на академични съветници на Университета Оксфорд, Конференцията на международни академични съветници на UCAS във Великобритания и др. Тя е член на Съвета на международните училища, Международната асоциация на академичните съветници и Националната асоциация на академичните съветници на САЩ. Дори още по-важно, тя наскоро преживя кандидат-студентския процес като родител – дъщеря й завърши гимназия през 2017 г. и сега учи в Йейл. Г-жа Алън обича своята работа като съветник и пълноценно използва дългогодишния си опит на учител по английски език и литература, когато помага на учениците с техните есета за кандидатстване. Завършила е бакалавърска степен по английски език и литература в Университета на Флорида, магистърска степен по английска литература в Калифорнийския щатски университет и магистратура по международно образователно консултиране в университета Лихай. Преди да се присъедини към администрацията на Американския колеж в София, тя беше Директор на колежанското и университетско консултиране и Директор на международните програми на Академията Кейп Код в Масачузетс, САЩ. Преди това е работила като академичен съветник и Директор на колежанското и университетско консултиране и изпити в училището Св. Стефан в Рим, Италия. Има опит и като колежански/университетски съветник в Кралската академия на Йордания, както и по програмата „Учебна година в чужбина“ в Пекин, Китай. Преподавала е в Американското училище в Танжер, Мароко и в училището Помфрет в Кънектикът, САЩ. Освен преподавател и академичен съветник, е била социално-емоционален съветник и доброволец в кризисен център, работила е в програма за специализация в образованието, преподавала е английска литература в малки колежи, управлявала е училищни общежития и е била треньор по маратонско бягане.

 

Поместени са и имената на нови преподаватели, които започват работа в Американския колеж.

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".