Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Новият учебен център на Американския колеж е готов

Новият учебен център на Американския колеж е готов

 

acs 24 april 2018

 

Родителската среща в Американския колеж ми даде възможност да се порадвам на новия учебен център на улилището. Все още имаше ограждения с ленти и нямаше възможност за разходка съвсем близо, но от няколко метра можеше спокойно да се разглежда.

 

acs 24 april 2018 nova sgrada

 

Сградата напълно се вписва в обстановката в кампуса на Американския колеж. Запазен е архитектурният стил. Единствено стъклената фасада, която гледа към фонтана, е с по-съвременно излъчване.

 

acs 24 april 2018 nova sgrada 6

 

В същото време изглежда напълно естествено и красиво отразява зелените дървета на колежа.

 

acs 24 april 2018 22 fontan

 

Научих, че библиотеката била невероятна. Обожавам библиотеки и вече си мечтая някой път да надникна вътре. Вчера само съпреживявах разказите на тези, които вече са били в нея. Имала чудесна гледка към парка.

 

acs 24 april 2018 20 nova sgrada

 

Библиотеката е разположена на втория етаж. На първия етаж, точно под библиотеката, е трапезарията, която била огромна и с прекрасна гледка към фонтата.

 

acs 24 april 2018 fontan

 

Родителските срещи в Американския колеж не са общи, а индивидуални – с всеки преподавател. Учителите са в кабинетите си в различните сгради на училището. И докато преминавах от сграда в сграда, правех и още снимки из колежа.

 

acs april 2018

 

Американският колеж в София е най-старата американска образователна институция извън пределите на САЩ.

 

acs osnovna sgrada april 2018

 

Основан е през 1860 година.

 

acs nadpis tabela april 2018 2

 

Първоначално сградите са били в Пловдив и в Стара Загора, после се обединяват в общо училище в Самоков, а в началото на 20 век се местят в София.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".