Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » „Оскарите“ на ЧОУ „Света София“

„Оскарите“ на ЧОУ „Света София“

oskari 280Частно основно училище „Света София“ раздаде своите „Оскари“. Вълненията изглежда са били също толкова големи, колкото и на филмовите, ако съдя по снимките на сайта на училището. Наградите са ежегодни и много престижни.

Връчват се на по-малките ученици – от 1 до 3 клас. Преди се включваха и ПУК-четата (предучилищния клас), но сега виждам от съобщението на сайта, че най-малките са били само зрители на церемонията.

Номинациите (поне, когато Ники беше по-малък) се правеха от децата. Понякога имаше номирани деца за няколко категории. Общо взето всяко дете е с някаква номинация. Не помня как точно се гласуваше за победителите, но определено всеки ученик имаше глас. Ники няколко години вземаше „Оскар“ за математика, а една година взе „Оскар“ за тенис.

Ето някои от тазгодишните категории: „Сръчко”, „Леонардо да Винчи”, „Сълза и смях”, „Златна ракета” и др. Най-оспорвана е била битката в категории „Златна пантофка”  и „Калиграф”, пише на сайта на ЧОУ „Света София“.

Освен вълнения около номинациите и победителите, тази година е имало и надпревара за написването на сценарий за тържеството. Конкуренцията е била между 3 „а“ и 3 „б“ клас. Сценарият на 3 „б“ клас е спечелил. С кастинг и тайно гласуване са избрани режисьорите, водещите, театралните и музикалните поздрави за събитието.

Цялата информация можете да прочетете на сайта на ЧОУ „Света София“.

източник и снимка: сайта на ЧОУ „Света София“

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.