Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ПЧМГ леко променя схемата си за прием (2013)

ПЧМГ леко променя схемата си за прием (2013)

PCHMG sgrada

Първа частна математическа гимназия леко променя схемата си на прием за следващата учебна година. Според запознати, новата е доста по-премислена и има за цел да приеме най-добре подготвените състезатели по математика, а не тези, които първи са се записали.

Приемните дати за изпит по математика през тази година са 19 май 2013 г., 16 юни 2013 г. и 03 юли 2013 г.

За участие в класирането се взима най-високата получена оценка от ученика.

Класирането ще бъде обявено на 04 юли 2013 г.

Записването на новите ученици ще се извърши от 04 до 11 юли 2013 г.

Основният наплив към ПЧМГ е за 5 клас. Прави впечатление, че последната дата за изпит за ПЧМГ и класирането са съобразени с изпита за СМГ. Миналата година датата на изпита в СМГ е била 23 юни 2012 г., а класирането за елитното столично училище е било на 4 юли 2012 г.

Новата схема за прием в ПЧМГ ще облагодетелства по-силните математици, защото до последно запазва бройки и ще класира по високи резултати, а не по ред на записване. По този начин тези, които или не са попаднали в 112 ученика на СМГ и искат да продължат с математика, но в частното училище, ще имат шанс. Също така, ако едновременно излизат класиранията на двете математически училища, ще могат да си изберат къде да учат, ако и на двете места са приети.

ПЧМГ показа самочувствие тази година да се бори за добрите математици от сегашния випуск на 4-класниците като отпусна три вида стипендии за тях – пълни, 50% и 25%. Те ще бъдат дадени на първенците от Пролетните математически състезания (Варна), Математически турнир „Акад. Кирил Попов“ (Шумен) и Математическо състезание на ПЧМГ. Най-интересното е кой ще се пребори за първенеца от Пролетните математически състезания (Варна), който директно може да бъде приет и в СМГ, а така също и да получи пълна стипендия в ПЧМГ.

източник: http://www.parvamatematicheska.com/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.