Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Писмо от Американския колеж за Николай Евгениев Благоев

Писмо от Американския колеж за Николай Евгениев Благоев

 

pismo acs niki blagoev

 

От няколко месеца се радваме у нас на новината, че Ники е приет в Американския колеж – нещо, което и той, и ние искахме. Днес отново имахме повод да сме щастливи. Ники получи писмо от Колежа. Имам предвид истинско писмо на хартия с марка, изпратено по пощата и получено в пощенската кутия. В писмото имаше картичка в ретро стил със сградата на Колежа, а в нея имаше поздравления за отличното представяне на изпита и покана от Президента на Колежа към цялото семейство да присъстваме на среща на 12 септември, където ще можем да се запознаем с преподавателите и с администрацията на училището.

Направи ми впечатление, че писмото беше изцяло насочено към ученика и се използваше само „Вие“-формата. Акцентираше се на уважението към него и не се третира, например, като хлапе или пък родителите му трябва да вземат някакво решение. Точно с цялото обръщение се показва уважение към равен човек, който се е справил отлично с изпита и го канят на среща.

Когато носех свидетелството за завършен 7 клас и окончателно вече беше финализирано записването ни в Американския колеж, от Учебния отдел ми казаха, че ще получим такова писмо и там ще научим в колко часа е родителската среща. Тогава се учудих защо тази информация не се разпространява по мейлите ни, но сега осъзнавам колко по-значимо е да получиш това поздравление и тази покана по пощата. Едва ли бих си разпечатала мейл за родителска среща, но писмото от Колежа, адресирано до Ники – това ме трогна много. Сложих го веднага след като го прочете на централно място в хола. Определено ще го запазя като скъп семеен спомен.

Много мил и премислен жест!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.