Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Кои преподаватели и бивши възпитаници ще присъстват на информационните срещи в Американския колеж тази седмица (2014)

Кои преподаватели и бивши възпитаници ще присъстват на информационните срещи в Американския колеж тази седмица (2014)

 

info sresta american college 2013 16

 

Утре (15 януари) и в събота (18 януари) са последните информационни срещи в Американския колеж за тази учебна година.Те са част от Дните на отворените врати в Колежа и са изключително полезни за кандидатстващите в училището. Има презентация от президента на Американския колеж д-р Пол Джонсън, а така също подробна информация за изпита, която е споделена от Мария Ангелова, заместник-директор. Всеки път присъстват и още двама презентатори – учител и бивш възпитаник и именно тяхното присъствие прави всяка информационна среща със свой оттенък спрямо другите.

По тази причина отправих запитване до Американския колеж кои ще са преподавателите и бившите възпитаници, които ще се включат в сряда и в събота. Благодаря на Колежа за предоставената информация!

Сряда – 15.1.2014 г. – 16 часа:

Учител: Сара Гримзи, преподавател по английски език и литература

Бивш възпитаник: Евгения Пеева от випуск 2004 на Колежа, понастоящем член на Борда на настоятелите на Колежа. Евгения Пеева е завършила Американския колеж, а след това Харвард (специалност „Икономика, политология и социология”), изпълнителен директрор на „Заедно в час“, определена също така като една от 100-те най-влиятелни жени в България.

Събота – 18 януари – 11,30 ч.

Учител: Мариоин Плантаже, преподавател по английски език и литература

Преди да дойде в Американския колеж, тя е преподавала в Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls: http://www.owla.co.za/. Това е уникална академия в Южна Африка, която дава шанс на момичетата да се развиват. Основател е телевизионната журналистка Опра Уинфри. Целта на Академията е да спаси момичетата от бедност и да им даде възможност да сбъднат мечтите си.

Бивш възпитаник: Траян Траянов от випуск 2001 на Колежа. Завършил е Американския колеж, Харвард и Кембридж. Той също е част от екипа на „Заедно в час“. Миналата година присъствах на информационна среща, където беше и Траян Траянов. Можете да прочетете моя разказ тук – Какво видях, чух и разбрах в Деня на отворените врати в Американския колеж (януари 2013).

И още една новина от Американския колеж.

Утре между 12:45 и 15:15 ще имаме Science Fair. Над 70 научни проекти – експерименти и модели – ще бъдат изложени и гостите ще могат да ги разгледат и да поговорят с децата, които са ги изработили.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.