Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Президентът на Американския колеж: „Възхитен съм от начина, по който нашите ученици, преподаватели и служители откликват на изискванията“

Президентът на Американския колеж: „Възхитен съм от начина, по който нашите ученици, преподаватели и служители откликват на изискванията“

 

acs 24 april 2018 nova sgrada 9

 

 

Седмица след началото на новата учебна година президентът на Американския колеж в София изпрати писмо до родителите, свързано със спазването на мерките срещу коронавирус. В него той споделя, че е възхитен от учениците, учителите и персонала.

Възхитен съм от начина, по който нашите ученици, преподаватели и служители откликват на изискванията, като ги възприемат в унисон с най-новите научни изследвания за ефективността на маските и най-добрите практики за тяхната употреба.

 

В колежа маските са задължителни навсякъде в закритите помещения. В класните стаи учениците също са с маски. В писмо преди началото на учебната година се призоваваше да се носят висококачествени маски. В новия имейл са включени допълнителни пояснения по отношение прилагането на мерките срещу COVID-19:

 

· Правилното носене на маски върху устата и носа на закрито е изискване за всички ученици и служители.

· Правилното носене на маски върху устата и носа се изисква, докато се изчаква на опашка за покупка на храна в столовата. Носенето на маски се препоръчва на учениците и служителите, които остават в столовата, след като са се нахранили.

· На учениците е разрешено да ходят без маски извън сградите.

· На учениците е разрешено да ходят без маски в часовете по спорт, независимо дали те се провеждат на открито или на закрито.

 

Освен носене на маски в учебните зали, училището може би е уникално на този етап и с още една мярка – бързо приложи възможността 20% онлайн преподаване. По този начин във всеки ден от седмицата по един випуск ще учи онлайн и така ще има по-малко хора в кампуса, който, за разлика от много български училища, е огромен и включва няколко сгради и парк.

 

„За да следваме образователната си мисия, трябва да работим заедно за здрава и безопасна среда за цялата общност“, пише в най-новото писмо Президентът на Американския колеж.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Американският колеж в София – задължителни маски в клас и план за 20% онлайн преподаване

Американският колеж в София ще приложи 20% онлайн обучение

Първата среща на 8-класниците в Американския колеж – социална дистанция в парка, шоколад и лилава гривна

Учебната година в Американския колеж започва с 20% онлайн обучение

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".