Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Кой ще е новият президент на Американския колеж в София?

Кой ще е новият президент на Американския колеж в София?

nov president acs„Следващият президент на Американския колеж в София ще бъде Ричард (Дик) Юинг“, съобщи Роджър Уитакър, председател на Борда на настоятелите. „Д-р Юинг ще заеме президентското място на 1 юли 2015 г. след пенсионирането на настоящия ни президент д-р Пол Джонсън“, пише още в съобщението от Роджър Уитакър, публикувано на сайта на Колежа.

Кой е д-р Ричард (Дик) Юинг?

1. Ричард (Дик) Юинг има дипломи от Йейл, от Универистета на Вирджиния, както и докторска степен от Харвард.

2. В продължение на над 30 години Д-р Юинг е бил директор на едно от най-престижните независими училища в района на Вашингтон и е бил член на борда на настоятелите на няколко други училища.

3. Заемал е ръководни длъжности в различни национални образователни асоциации, изнасял е лекции на няколко конференции и е един от авторите на раздел за разнообразието и вписването в издание за управление на промяната.

4. Като син на дипломат, Ричард (Дик) Юинг е учил в международно училище в Бурма и е започнал учителската си кариера като преподавател в университета Линян в Хонконг.

5. Бивш световен шампион по гребане.

„Очакваме Д-р Юинг да бъде представен пред общността на Американския колеж през следващия май по време на церемонията по дипломирането на Випуск 2015.“, съобщава още Роджър Уитакър.

Цялата информация за новия президент на Американския колеж, който ще заеме новата си длъжност на 1 юли 2015 г., както и цялата процедура за избора му, можете да прочетете тук.

източник на информация и снимка: Американски колеж в София

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.