Рубрики
Начало » Топ новини » Прием в ЧОУ „Св. София“ за 2019/2020

Прием в ЧОУ „Св. София“ за 2019/2020

Ще бъдат приети 56 деца в предучилищен клас и 15 ученици в 1 клас

sveta-sofia-15-sept-2017-6-bus-nadpis-hubava

 

 

Едно от най-желаните частни училища в страната – ЧОУ „Света София“, обяви на сайта си информация за приема за следващата учебна година. Поместени са инфографики за приемането в предучилищен клас (наричан ПУК) и за 1 клас.

 

Кандидатстване за ПУК за учебната 2019/2020 година

 

Подаването на документи за ПУК започва на 15 октомври 2018 г. и завършва на 11 януари 2019 г. Има обявен и период за Дни на отворените врати – 15 октомври 2018 г. – 7 януари 2019 г. Посочени са и самите дати (в инфографиката с една звездичка) – 15 октомври, 22 октомври, 29 октомври, 5 ноември, 12 ноември, 10 декември, 17 декември, 7 януари.

През тази година ще има два етапа за прием в ПУК. На 19 януари 2019 г. започва първият етап. След това излизат резултатите. До втория етап се допускат само успешно преминалите през първия етап. До 6 работни дни трябва да излязат резултатите.

 

източник: https://www.svetasofia.com/

източник: https://www.svetasofia.com/

 

От училището уточняват, че ще бъдат приети в ПУК 56 ученици, които са родени през 2013 г.

 

Прием в 1 клас

Заявления за прием в 1 клас започват да се подават от 23 октомври 2018 г. Крайният срок е 18 януари.

Дните на отворените врати са от 30 октомври 2018 г. до 1 януари 2019 г. Има възможност за 7 дати, на които родителите да разгледат училището.

На 26 януари 2019 г. стартира първият кръг от приема за 1 клас. Престоят в училището е от 9 до 12,30 ч.

До втория кръг се допускат само кандидатите, преминали успешно през първия. Те получават индивидуални дати за препитване. Резултатите излизат до 6 дни.

 

източник: https://www.svetasofia.com/

източник: https://www.svetasofia.com/

 

Ще бъдат приети в 1 клас само 15 деца, родени през 2012 година.

 

Важно е родителите да знаят, че в момента предучилищните класове в училището са 5 паралелки. Почти всички деца от тях преминават в 1 клас. По тази причина бройката за 1 клас е значително по-малка. Приемат се малко на брой нови ученици. В 1 клас учениците не са в същия състав в паралеките като тези в ПУК. Разместват се наново и са така до 7 клас.

 

В ЧОУ „Св. София“ учи малкият ми син (5 клас), а също така и племенничката ми (6 клас). Възпитаник на това училище е и големият ми син (сега в 12 клас в Американския колеж). Винаги напливът към училището е бил голям и винаги се е влизало трудно. В момента виждам, че приемът в ПУК е дори с два етапа, а преди беше в рамките на ден. Всяка година броят на кандидатите става все по-голям. Към момента в ПУК са 5 паралелки, а в 1 клас – 4 паралелки. Учителите в ПУК са само за този клас. Всички са много лъчезарни и децата много ги обичат. От 1 до 3 клас поемат други учители. И двете класни на децата ни от този етап – г-жа Вълкова (на големия ми син и на племенничката ми) и г-жа Белухова (на малкия ми син), им бяха като втори майки. И досега се грижат за тях и се вълнуват какво се случва. Чувствам ги като много близки хора, които винаги бдят над нас.

 

Когато децата ми кандидатстваха, нямаше Дни на отворените врати, а се записвахме на индивидуални срещи с ръководството. От опита ми в Американския колеж знам, че такива събития са много полезни. Винаги препоръчвам да се отиде на максимално по-ранната дата, за да има възможност семейството по-рано да си отговори на многото въпроси.

 

Така че ако се интересувате от това училище, което е едно от най-желаните, препоръчвам да посетите Дните на отворените врати, а също така ми се струва добре да си подадете рано заявления. Кампанията започва до дни. За предучилищна възраст – от 15 октомври се приемат заявления.

 

източник: ЧОУ „Св. София“

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".