Рубрики
Начало » Частно образование » Частни детски градини » Принц Джордж ще учи в Монтесори детска градина

Принц Джордж ще учи в Монтесори детска градина

 

източник: @KensingtonRoyal/Twitter

източник: @KensingtonRoyal/Twitter

 

Малкият британски принц Джордж ще започне детска градина през януари 2016 г. Родителите му вече са избрали къде ще учи. Техният избор е Westacre Montessori School Nursery в Норфолк.

 

В градината се учи по методите на Мария Монтесори. В тях се набляга на учене чрез игра.

 

Westacre Montessori School Nursery съществува от 23 години и в него учат само 27 деца. Някои от тях са със специални образователни потребности.

 

Таксата в Westacre Montessori School Nursery е 5.50 лири на час или 33 паунда на ден. Голяма част от децата Westacre Montessori School Nursery ползват финансова помощ, за да я посещават. По информация от британския Телеграф 23 от 27-те деца в градина са финансова помощ, а има и деца със специални образователни потребности. За британските стандарти това е изключително семпла детска градина. Частни градини в съседство струват по 15 000 лири на година.

 

Малкият принц ще учи до около обяд. Работното време на градината е в понеделник, сряда и петък от 9 до 12 часа, а в във вторник и четвъртък от 9 до 14,45 часа.

 

Принц Уилям, баща на принц Джордж, и брат му принц Хари също са посещавали Монтесори детски градини.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.