Рубрики
Начало » Блог » Виктор Благоев на първия учебен ден в ЧОУ „Света София“ (2013) – СНИМКИ

Виктор Благоев на първия учебен ден в ЧОУ „Света София“ (2013) – СНИМКИ

 

svsf 16 sept 2013 viki 16

 

Вчера беше първият учебен ден на Вики не само в ЧОУ „Света София“, но и изобщо като ученик. Денят започна с голямо вълнение. Много държеше да бъде я с вратовръзка, я с папионка. Искаше да има и бомбе, за да е истински „джентълмен“, но го спряхме само до избора на ризка с папионка.

Отидохме в училище към 9 часа, защото бяха повикали брат му за репетиция за вдигането на знамето.

Направихме кратка фотосесия на Вики и Ники. Снимахме ги до купите, до знамената, на входа на училището, на двора.

Притеснението напълно изчезна след като Вики видя детската площадка в двора на новата сграда. Много му хареса и до началото на церемонията вече беше разучил всички игри на катерушката.

Вики се запозна с госпожа Москова (отново). На изпита за „Света София“ беше на изпит при нея. През тази учебна година тя ще му бъде класната и ще води ПУК „А“. Госпожа Москова беше класна миналата година и на племенничката ми Иринка, която цяло лято подготвяше Вики по темата „Какво е училище?“. Разказва за учители, за занимания, за уроци. Уж всички го готвим, но вчера след тържеството малкият ни човек заявява: „Така и не ми показаха класната стая“. Хихии. Изненадахме се и дори се посмяхме цялото семейство. Как никой да не му е показал класната стая, като той беше в класната си стая, седеше на чинче и дори го снимахме. Изглежда Вики тепърва навлиза в ученическата терминология. Сещам се, че на изпита беше изненадан какво е междучасие. Разказваше: „Децата седят-седят и изведнъж всички стават и излизат“, т.е. когато има междучасие.

И да се върна на първия учебен ден.

Вики беше първото детенце от своя клас, което застана в квадратчето „ПУК А“. Второто, което дойде, беше момиченце и веднага ги запознаха. Вики стана нейн кавалер. Днес е продължил да се грижи за нея. Всяко момченце си имало дама, за която да се грижи, на която да прави път, да отваря вратата и т.н.

Голямо вълнение настъпи, когато започнаха да идват и приятелите на Вики – от детската градина (ЧДГ „Слънчогледи“) Еди и Мати и от френския – Фори. Мати и Фори пък са и братчета на съученици на големия ми син. От малки се познават покрай празниците на батковците и каките си.

Посъбраха се целият клас. Започна тържеството. Наблюдавах Вики. Беше много развълнуван, когато батко му минаваше наблизо, за да вдигне знамето. А като чу как госпожа Керкова похвали Николай Благоев като отличен математик, започна силно да ръкопляска и се чу „Бати, бати“.

На церемонията имаше нов момент в сравнение с предишните години. Всички ПУК-чета и 1-ви класове дефилираха и всички им ръкопляскаха. Първо тръгна нашият клас ПУК „А“, а след това и другите ПУК-чета. След това дойде моментът за дефилето и на 1-те класове. Започнаха 1 „А“ клас, където са Иринка (племенничката ми) и Боянка (голямо приятелче от ЧДГ „Слънчогледи“). Иринка и Боянка вървяха най-отпред, хванати за ръчички. Водеше ги госпожа Вълкова, прекрасната класна на Ники от 1 до 3 клас.

Минаха приветствената част и програмата и всички се отправиха към класните стаи. Имаха първия си учебен час. През това време родителите уточнявахме с шофьорите на бусовете адресите и часовете.

Да си призная – повечето родители нямахме търпение да видим какво се случва в класните стаи. Особено при малките. Като свърши часът, поканиха ни да направим снимки в класната стая. После имаше вкусна питка. Вики се почерпи с огромно парче. Намерихме буса и Вики беше първият пасажер. От рано сутринта искаше да се вози с бусчето и вече нямаше търпение. После дойде батко му, дойде и негова съученичка, с която ще пътуват заедно, дойдоха и другите деца и щастието беше пълно.

А сега ви показвам няколко снимки на Вики от първия учебен ден:

 

svsf 16 sept 2013 viki 1 svsf 16 sept 2013 4

 

Любимо място, където винаги Вики се спира – купите:

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 2 svsf 16 sept 2013 viki 3

 

Падна голяма игра на площадката в новата сграда на „Света София“:

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 4 svsf 16 sept 2013 viki 5 svsf 16 sept 2013 viki 6 svsf 16 sept 2013 viki 7 svsf 16 sept 2013 viki 8

 

Вики и госпожа Москова – класна на ПУК „А“:

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 9

 

Нашият голям приятел Еди пристигна, а Фори се запознава с госпожа Москова.

„Приятели завинаги!“

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 10

 

Вики и госпожа Вълкова – класен ръководител на Иринка (сегашен 1 „А“) и на Ники (от 1 до 3 клас). Госпожа Вълкова познава Вики още от „корема на майка му“ и после от бебешката количка.

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 11

 

Иринка и Боянка, водени от г-жа Вълкова:

 

 

svsf 16 sept 2013 430

 

Тримата мускетари от ЧДГ „Слънчогледи“ се събраха в ПУК „А“ на ЧОУ „Света София“ – Вики, Еди, Мати:

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 12

svsf 16 sept 2013 18

 

Първа среща на братчета на трима математика – Вики (ПУК „А“ и брат на Ники Благоев), Стефчо (ПУК „Б“ и брат на Цвета Радославова) и Коко (ПУК „Б“ и брат на Косьо Пеев).

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 17

 

„Чао, чао, мамо, влизам в първия си учебен час!“

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 13 svsf 16 sept 2013 viki 14

 

А ето класната стая на ПУК „А“:

 

 

svsf 16 sept 2013 viki 16

 

И за финал – поздрав от цялата ни фамилия:

 

svsf 16 sept 2013 1

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.