Рубрики
Начало » Блог » Нашият Първи учебен ден в ЧОУ „Света София“ за учебната 2015/2016 година

Нашият Първи учебен ден в ЧОУ „Света София“ за учебната 2015/2016 година

 

sveta sofia 2 g 18

 

За 10 поредна година присъствам на Първия учебен ден в нашето училище – ЧОУ „Св. София“. Първо с големия ми син Ники, който вече е ученик в 9 клас на Американския колеж, а сега трепетите ни продължават и с малкия ми син – Вики, който е 2-класник (2 „Г“ клас), а така също и с племенничката ми – Ирина, която е третокласничка (3 „А“ клас).

Снимка на Ники и Вики преди да потеглим към техните училища.

 

niki i viki 15 sept 2015

 

В Американския колеж почваха по-рано в 9 ч. (имаха часове), а в „Св. София“ – в 10,30 ч. След като оставихме Ники, имахме време да се почерпим с вкусни тортички в една сладкарчничка в „Бояна“ и да се упражняваме с Вики в правене на селфи. По-скоро майка му продължи да се учи.

 

viki i dany 1 viki dany evgeniy

 

Имахме време и за общи снимки с приятелчета преди тържеството.

Вики и Иринка:

 

viri i irina

Ирина и Вики на 15 септ. 2015

viki i irina

 

На Първия учебен ден е изключително вълнуващо и приятно да се видим и с учителите, и другите родители, а децата не можеха да се нарадват, че са отново заедно.

 

sveta sofia 2 g 19

sveta sofia 2 g 7

sveta sofia 2 g 20

 

След като големият ми син беше в един невероятен клас, в който всички станахме приятели, мечтаех си това да се случи и при малкия ми син. Точно такъв се оказа и класът на Вики.

 

sveta sofia 2 g 12

2 „Г“ клас в голяма, обща прегръдка

 

Все по-щастлива съм, когато виждам колко се обичат и подкрепят дечицата и от този клас.

 

sveta sofia 2 g 1

Г-ца Белухова и 2 „Г“ клас

sveta sofia 2 g 16 sveta sofia 2 g 15 sveta sofia 2 g 14

sveta sofia 2 g 21

 

Класен ръководител на 2 „Г“ е г-ца Белухова. Невероятно чаровен човек и прекрасен учител!

 

sveta sofia 2 g 3

Г-ца Белухова, класен ръководител на 2 „Г“ клас

 

Viki i beluhova

Вики и г-жа Белухова, класен ръководител на 2 „Г“ клас

 

По английски нашият клас продължава с Мисис Спирова. Тя преподаваше и на големия ми син и Ники много дължи на нея за високото си ниво по езика, както и на следващите учители, които го поеха.

 

sveta sofia 2 g 2

Мисис Спирова, преподавател по английски език

 

Тази година на тържеството 2 „Г“ и 3 „А“ клас бяха един до друг. Това са класовете, към които имам толкова симпатии и не само, защото синът ми и племенничката ми са в тях. Там имаме и толкова познати деца, които са наши приятелчета или братчета/сестричета на съученици от класа на големия ни син. Класен ръководител на 3 „А“ е г-жа Вълкова, която беше класна на големия ми син Ники. Когато започваха в 1 клас, тя им каза, че им е втора майчица. Все още продължава да е така и да се вълнува за всичко, което се случва с тях.

 

sveta sofia 2 g 5

Г-жа Вълкова, класен ръководител на 3 „А“ клас

 

На Първия учебен ден винаги слушам с интерес словото на г-жа Керкова, директор на ЧОУ „Св. София“. В него има много информация за успехите на училището и учениците.

 

sveta sofia 2 g 6

Г-жа Керкова, директор на ЧОУ „Св. София“

 

Ето по-важната информация за изминалата година:

– ЧОУ „Света София“ оглави класацията от Националното външно оценяване.

Това означава първо място в София и в България.

– 22 ученици продължават в Американския колеж. Това, според мен, е най-голямата бройка досега, но това е и първият по-голям випуск на училището. По мои груби сметки се получава, че около 43% от випуск 2015 на „Св. София“ продължават към Американския колеж. Първенството в проценти се държи от випуск 2014 – 58% (18 деца).

– 22 ученици продължават в езиковите гимназии и 1 ученик в СМГ. По моя информация има и в чужбина.

13 шестокласници от 14, които са се явили на FCE на Cambridge, са взели C1 ниво. Големите заслуги за това са на г-жа Ачева. По думите на моя приятелка, която е родител на ученичка от тази група, г-жа Ачева е успяла да подготви децата за този изпит „спокойно, лежерно, почти на шега, без да ги затрупва с домашни за уикенда или ваканциите“ и 93% от явилите са се справили блестящо и вече са със сертификати за C1 ниво по английски. Както се пошегува г-жа Керкова на тържеството: „Още една година учене и в 7 клас и ще могат после да преподават по този език“.

9 седмокласници също са вече с ниво C1 на FCE на Cambridge. Двама от тях познавам, вече са ученици в Американския колеж.

Другата новина от училището е, че за първи път има 5 предучилищни класа.

 

sveta sofia 2 g 4

ПУК

 

С Вики бяхме щастливи да посрещнем в редиците на най-малките в „Св. София“ и едно наше приятелче от градината на малкия ми син – ЧДГ „Слънчогледи“.

 

sveta sofia 2 g 13

 

И още една новина, която толкова зарадва и деца, и родители – Ели Манова, психоложката на училището ни, която беше в майчинство миналата година, вече е на линия и пак ще можем да разчитаме на нея за всякакви казуси. Ели Манова постъпи на работа в „Св. София“, когато големият ми син беше в предучилищен клас. За всичките тези години я чувствахме като част от нашето семейство, а и не само ние. Децата я обожаваха и обожават. Така че нейното завръщане стана една от най-коментираните новини, която бързо беше съобщена в следобедните часове и на бившите „Света-софиянци“, вече ученици в Американския колеж.

 

На добър час на всички ученици и учители в „Света София“!

 

sveta sofia 2 g 8

Г-жа Керкова, директор на ЧОУ „Св. София“

2 "Г" клас потегля към класната си стая.

2 „Г“ клас потегля към класната си стая.

 

Успешна учебна година на всички!

 

Нашето семейство: Милен, Ирина, Евгений, Дани, Вики

Нашето семейство:
Милен, Ирина, Евгений, Дани, Вики

Нашето семейство: Милен, Ирина, Евгений, Биляна, Вики

Нашето семейство:
Милен, Ирина, Евгений, Биляна, Вики

 

Обичам 15 септември. На тази дата сестра ми има рожден ден, а и е Първият учебен ден. Всички са грейнали, щасливи и има толкова позитивна енергия.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.