Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Реализация на випуск 2014 на ЧОУ „Света София“

Реализация на випуск 2014 на ЧОУ „Света София“

 

sveta sofia 7 class 2014

 

Накъде продължават учениците от ЧОУ „Света София“? Училището, което е с обучение до 7 клас, публикува всяка година статистика и това е може би най-четената информация на сайта. На 15 септември директорът – г-жа Керкова, също обявява накъде са продължили бившите седмокласници и това е една от най-дискутираните теми между родителите на този празничен ден.

НОВО (17.9.2014) Официално ЧОУ „Света София“ е на първо място в София на матурите в 7 клас при випуск 2014, обяви г-жа Керкова по време на тържеството за откриване на учебната година.

С интерес следя данните още от предучилищния клас на големия ми син Ники. Традиционно най-много продължават към Американския колеж, а и ми прави впечатление, че децата още от предучилищна си говорят за това училище и след това винаги се вълнуват кой е продължил там. Дори тази тема е в момента популярна и сред приятелчетата на малкия ми син, който беше миналата година „ПУК-че“, а сега ще е в първокласник в „Света София“.

Чакам с нетърпение и тазгодишната статистика, защото касае точно випуска на Ники. Тъй като много се вълнувам и все пак познавам децата, успях с подкрепата на родители и ученици да събера достатъчно информация и да пусна предварителна статистика.

Най-общо – випуск 2014 е рекордьор по влезли в Американския колеж в сравнение с предишните випуски. Близо 60% са вече ученици в Колежа. Според статистиката, която оформих за записаните в Американския колеж, от „Света София“ идват най-много ученици. Другите две училища с най-много приети са ПЧМГ и СМГ (подробности можете да откриете в рубриката „Американски колеж“). На второ място най-желани училища за възпитаниците на ЧОУ „Света София“ се оказват отново езиковите гимназии и най-вече двете немски гимназии.

И така продължавам цялостната статистика, но преди това да уточня, че випускът беше от 31 ученици. В „А“ клас бяха 18 ученици, а в „Б“ – 13 ученици (нещо любопитно – двама бивши възпитаници на „Б“ клас също вече са ученици на Американския колеж, единият идва от СМГ).

А ето и статистиката за випуск 2014 на ЧОУ „Света София“:

58% или 18 ученици – в Американския колеж – 13 от „А“ клас (общо приетите бяха 14), 5 от „Б“ клас;

33% или 10 ученици – в езикови гимназии: общо 7 ученици или 22% продължават в немските гимназии- 4 в Първа немска (по първо желание; двама от „А“ клас и двама от „Б“ клас), 3 във Втора немска (по първо желание; двама от „А“ клас и един от „Б“ клас), 1 в Испанската (от „Б“ клас) и 2 в английските гимназии (един във Втора английска и един в Първа английска – от „Б“ клас).

3% или 1 ученик – в специализирана гимназия (Националната търговско-банковата гимназия)

3% или 1 ученик – в частна IB гимназия

3% или 1 ученик – в чужбина

За нашия клас – „А“ паралелка:

72% или 13 ученици в Американския колеж;

22% или 4 ученици в езиковите гимназии (4 са в двете немски гимназии).

6% или 1 ученик в специализирана гимназия (Националната търговско-банкова гимназия).

Статистика за предишните години можете да видите ТУК. Досега най-голям процент приети ученици в Американския колеж имаше при випуск 2012. Мисля, че като бройка приети превъзхождат випуск 2014, но и нашият випуск е по-малък. Имам спомен, че бяха приети 21 ученици, а се записаха към 20.

Мисля, че прекрасно се реализира випуск 2014, а тъй като ги познавам мога да кажа, че са невероятни!

Благодаря на всички за събраната и споделена информация! Възможно е да има неточности, защото нямам връзка с всички и ползвам препредадени данни.

Очакваме на 15 септември 2014 г. и официалната статистика на ЧОУ „Света София“.

На добър час на всички от випуск 2014 в новите училища! Успех на всички други випуски, а и най-вече на новите 7-класници! Летвата се вдига с всяка година все повече. Прогнозата на моя син Ники е, че догодина се очакват още повече колежани от „Света София“, тъй като и випускът е по-голям и са три паралелки. Стискам палци!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.