Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 611 точки е средният резултат по математика в PISA 2012 на учениците от Американския колеж

611 точки е средният резултат по математика в PISA 2012 на учениците от Американския колеж

 

info sresta american college 2013 4

 

Ако Американският колеж беше отделна държава или със статут, който да му позволи да влезе в общата класация, щеше да се класира на 2 място в света след Шанхай-Китай, които имат 613 т. Разбира се, нямаме резултатите и на другите училища по света. Средният успех на учениците от Колежа е 611 точки в PISA 2012, съобщиха преди малко във Фейсбук и на сайта си от училището. В изследването са участвали 34 ученика от Колежа, избрани на случаен принцип.

Резултатът на учениците от Колежа е със 117 точки по-висок от средния резултат на учениците от държавите от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (494 точки). Средният резултат по математика на учениците в България, участвали в PISA 2012, е 439 точки.

Ето и цялото съобщение:

„Получихме официалните резултати от участието на учениците от Американския колеж в София в Програмата за международно оценяване на учениците – PISA 2012. PISA е изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), което се провежда от 2000 г. през период от три години. Оценяват се знанията и уменията на 15-16-годишните ученици в три области: четене, математика и природни науки. През 2012 г. изследването бе фокусирано върху математическата грамотност на учениците.

В PISA 2012 участваха 34 ученици от Американския колеж в София, избрани на случаен принцип сред всички ученици от целевата група на изследването. Средният резултат по математика на учениците от Колежа е 611 точки. Този резултат е със 117 точки по-висок от средния резултат на учениците от държавите от ОИСР (494 точки). Средният резултат по математика на учениците в България, участвали в PISA 2012, е 439 точки.“

Докладът PISA 2012 за всички държави можете да видите ТУК.

източник: АКС

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.