Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Семейно на Арт феста в Американския колеж (2019)

Семейно на Арт феста в Американския колеж (2019)

 

acs art fest 2019

 

Арт фестът в Американският колеж ми е любимо събитие. Посещаваме го семейно от години. И тази година, въпреки натоварената ни съботна програма, успяхме да отидем. Имаме няколко любими спирки – бургерите и кончета. Този път и двете ги пропуснах. Бургерите свършиха малко преди да реша да обядвам, но поне Вики и съпругът ми отново похапнаха от тях и ги харесаха. Правят се от американските учители и са изключително вкусни.

 

art fest acs 2019 1

 

Сега най-често се навъртахме около щанда със сувенири от училището. През следващата година няма да имаме вече колежанин и искахме да си купим от тениските на училището.

 

art fest acs 2019 5

 

Скоро изчетох забавен пост във Фейсбук страницата на ученици от колежа.

 

 

„Коя е най-скъпата ти дреха в гардероба?“

„Тениската от Американския колеж. Струва 13 000 лева на година.“

 

Беше хитро попадения. Но пък и не всеки може да носи такава тениска. Трябва да си част от общността. Например на щанда разбрах, че тениските, които се продават, са в други цветове, а не като на тези, с които колежаните се обличат в съответния си блок. Тениските бяха по 10 лева. По принцип етикетът гласи: за да се носят тениски и дрехи с бранда на дадено известно училище, трябва някой от семейството ти да учи там. Така че тази тениска значи наистина много за хората от общността на учебното заведение.

 

art fest acs 2019 9

 

Всъщност арт феста не се даваха директно пари. Първо се купуват купони и след това те се превръщат във валутата по време на арт феста. С тях се купуват сувенири, храна, напитки, книги, участия в мероприятия и др. Със средставата се подпомагат социални дейности в училището. Направи ми впечатление, че за първа година не се продаваше и годишникът на училището. Всички бройки вече били изкупени. Няколко родители изявихме желание да има допечатка и оставихме координати в библиотеката.

Сувенирите тази година свършваха много бързо. Успяхме да купим поне две тениски за племенничката ми Иринка. При първа възможност ще си набавя и още сувенири.

 

irina art fest 2019

 

Вместо при бургерите, този път похапнахме по обяд в кафетерията. Там се предлагаше българска скара. Също беше вкусно. Гледката към фонтана беше прекрасна.

 

art fest acs 2019 3

 

Имаше много вкуснотии, които се продават от учениците. Най-освежаваща беше домашната лимонада. Купих си и брауни от познат ученик.

 

Много харесах и персийските килими, които бяха изложени. Магазинът е съсед на Американския колеж и беше участник в събитието. Един от килимите беше уникално красив. В зависимост от ъгъла на светлина се виждаше в различни цветове – от едната страна беше шарен и кафеникав, а от обратния ъгъл – бял и доста светъл.

 

art fest acs 2019 2

 

За малкия ми син голяма атракция тази година беше томболата.

 

art fest acs 2019 11

 

И за късмет – взе, че спечели ваучер.

 

art fest acs 2019 15

 

Ваучерът е на стойност 20 лева за верига на близка пицария.

 

art fest acs 2019 17

 

Големият ми син пък, по думи на позната майка, участвал в литературната беседа и е чел стихове. Жалко, че сме изпуснали този момент покрай други атракции. Важното е, че всеки е намерил своето местенце за забавление.

 

art fest acs 2019 8

 

Времето беше доста горещо.

 

art fest acs 2019 20

 

Температурата навън достигаше 35 градуса, но в парка под дърветата беше приятно, а в сградите – прохладни.

 

art fest acs 2019 6

 

Майка ми си срещна своя съученичка.

 

art fest acs 2019 mama

 

А аз пък се видях с моя състудентка, с която сме загубили контакт от завършването. Разговарях с толкова приятели, познати и с хора, които ме разпознават като Данибон. Здрависвах се с преподавателите на големия ни син Ники, които му пожелаваха успех, а дори получихме поздравления за годишнината ни с Евгений.

 

Тези социални събития са нещо изключително приятно. Зареждат те с много позитивни емоции, свързваш се с невероятно хора и семейства с близки ценности.

 

art fest acs 2019 7a

 

Харесва ми това в Американския колеж – работят за цялата общност. И вратите не се затварят дори и когато вече нямаш ученик там. Подобно нещо видях и в английския университет на съпруга ми – Henley Business School. Дори и вече да не си там, от учебното заведение се грижат да поддържате връзка. Ето и тази година ни канят на известната регата Хенли. Това виждам и в Американския колеж. Държи се на общността, а когато завършат учениците, те отново имат поводи да се върнат там.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".