Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“ с леки промени на сайта си

ЧОУ „Света София“ с леки промени на сайта си

 

4ou sveta sofia site promeni

 

Тази вечер разглеждах сайта на ЧОУ „Света София“ (по-скоро влизах в електронния дневник) и забелязах, че има леки промени на сайта. Вече е отбелязано, че училището се подготвя за своята 20-та годишнина. Има нова снимка на сградите на „Света София“, а така също и два класа. Снимката горе вляво е с класа на малкия ми син Виктор – ПУК „А“. Виждат се съучениците му и неговата класна – г-жа Москова. А Вики е точно в левия ъгъл долу.

ЧОУ „Света София“ е основано през 1994 година. То започва съществуването си от малка къщичка на ул. „Коста Лулчев“ като първото частно училище, получило лиценз за основно образование (от 1 до 8 клас) . През 1995 год. се прелицензира и се премества в квартал „Бояна“, където е в момента. От 2011 г. училището е активен член на Асоциацията на Кеймбридж училищата.

В националната класация на училищата според резултатите от Националното външно оценяване след 7-ми клас ЧОУ „Света София“ заема:

2013 г. – ІІІ-то място в България,  І-во място в София;
2012 г. – ІV-то място в България, ІІ-ро място в София.

източник: сайт на ЧОУ „Света София“

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.