Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Бивши възпитаници на Американския колеж и настоящи студенти ще разкажат за своите университети и за живота в чужбина

Бивши възпитаници на Американския колеж и настоящи студенти ще разкажат за своите университети и за живота в чужбина

acs sresta 2 (1)Днес в Американския колеж ще има много интересно събитие, което веднага ме грабна – завършили колежани, настоящи студенти в престижни университети в САЩ, Великобритания и Европа, ще споделят своите впечатления за студентския живот. Срещата е организирана от Офиса на академичните съветници. Дискусията ще се състои днес (четвъртък, 8 януари 2015 г.) от 15:30 ч. в Концертна зала, сграда 5.

Срещата е насочена най-вече към учениците в Колежа и към техните родители. За мен е изключително ценна инициатива. Винаги така съм си представяла, че се осъществява връзката между бивши и настоящи ученици в дадено училище. 

Бившите възпитаници на Американския колеж ще споделят подробности за процеса по кандидатстване в техните университети, за академичните им програми, студентския живот, извънкласните занимания, културните различия, необходимите финансови средства. 
 
Тази среща е традиционна за Колежа и винаги е оценявана от учениците като изключително полезна при избора им на бъдещ университет. Научават всичко от „първа ръка“ и могат да задават свободно въпроси по всички теми, които ги вълнуват – за кандидатстването в даден университет, за студентския живот в него, за живота в дадена държава. Обикновено винаги се прави по това време на годината, когато доста студенти все още са във ваканция и в България. По неофициална информация днес се очакват изключително интересни гости – бивши колежани, които сега учат в САЩ, Великобритания и Европа.

източник: Американски колеж

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.