Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » На кои събития в Американския колеж могат да присъстват външни посетители през учебната 2013/2014 г.?

На кои събития в Американския колеж могат да присъстват външни посетители през учебната 2013/2014 г.?

 

american college dalechna tabela

 

Със започването на новата учебна година на сайта ми забелязвам все по-голямо търсене на информация за Американския колеж. Най-четини са статиите за есетата и споделеното от Радост „Защо харесвам Американския колеж?“. Поради големия интерес за информация за Колежа, започвам отново редовно да публикувам статии в рубриката.

В края на миналата година се обърнах към Американския колеж за информация на кои събития при тях могат да присъстват и външни лица. Миналата година публикувах подобна статия и беше много полезна и за мен, и за много мои приятели, и за читателите на Danybon. На този етап ви пускам ориентировъчна информация, която ще бъде допълвана с точни дати и подробности.

Няма промяна за събитията в Колежа, на които могат да присъстват външни лица, в сравнение с миналата година, съобщиха от Американския колеж за Danybon. Повечето от тях са през пролетта – представлението на Клуба по българска драма, мюзикъла на английски език, Фестивала на изкуствата. Единствено Коледният концерт се случва през първия срок в два поредни дни през декември, тази година това са 19 и 20 декември. На 19 декември – след работно време, на 20 ноември – по обяд, след края на намалените часове. По-подробна и точна информация ще бъде публикувана с наближаването на съответното събитие.

Датите за Дните на отворени врати и информационни срещи за кандидати за Американския колеж се обявяват  традиционно в началото (най-късно средата) на октомври. На тези дни вратите са напълно отворени за външни посетители. Тогава се раздават календари с предстоящи събития на всички гости.

На сайта на Колежа е отбелязана една по-близка дата със събитие – 5 октомври, събота. Тогава също има „Ден на отворените врати“, но той реално е за настоящите родители на колежаните. Традиционно най-силно е присъствието на семействата на осмокласниците. На този ден родителите могат да се запознаят лично с преподавателите на децата си по всички предмети, техните изисквания, системи за оценяване и учебни помагала, както и с всички членове на администрацията. Ценно е да се знае, че родителите могат да бъдат активни и да се срещат с учителите и администрацията регулярно и в много различни формати, съобщиха от Американския колеж.

Благодаря на Американския колеж за предоставената информация! През годината ще се стремя да я допълвам, а така също и да посетя събитията, на които са поканени и външни посетители.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.