Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » На кои събития в Американския колеж в София могат да присъстват и външни посетители?

На кои събития в Американския колеж в София могат да присъстват и външни посетители?

am college bg drama 280След информационната среща в Американския колеж си дадох сметка, че, когато избираш едно училище, е добре преди това да го усетиш. И не само сградата, обучението, но и целия живот в него. Доста съжалявах, че не успях да заведа сина ми, но догодина задължително ще го направя. Вчера реших да отправя запитване до Колежа кои техни мероприятия са отворени и за външни посетители.

Получих отговор от Офиса „Връзки със завършили ученици, планиране и прием“ на Американския колеж. Има интересни предложения за културни и спортни събития. Тъй като запитването ми беше не само като родител, но и като редактор и собственик на сайта Danybon, затова си позволявам да споделя идеите и с вас. Те ми бяха изпратени хронологично, но аз ще ви ги представя тематично.

Културни събития:

8 март от 19 ч. (петък) и 11 март от 16 ч.(понеделник) в Аудитория „Уитакър” – Представления на Клуба по българска драма – „КЛАСИКА“  (по произведения на Чехов, Гогол, Молиер и Шекспир). Режисьор e Христо Чешмеджиев. Дизайн: Борис Урумов (10/5), инсципиент: Самуила Минчева (12/2), Звук: Стефан Пацов (10/8), осветление: Мария Ангелова (12/2) и Ле Анх Хай (10/1).

Цената на билетите е 5 лева за възрастни и 3 лева за ученици.

„Не е необходимо билетите да се закупуват предварително, но препоръчваме, ако можете, да дойдете малко по-рано“, пише в писмото на Американския колеж.  „Повече подробности за събитието на: http://www.acs.bg/„.

27 март от 16 часа., сряда – Класически концерт

24, 26 и 27 април (сряда, петък и събота) – Представления на мюзикъла High School Musical

8 юни (събота)  – Фестивал на изкуствата

Спортни събития:

7-10 март – Турнир ACS Open по баскетбол (юноши) с участници отборите на Софийска математическа гимназия, 164 Испанска езикова гимназия, Италиански лицей, НГДЕК, Американски колеж в София (ACS) – по-подробен график на мачовете на: http://www.acs.bg/.

„Спортни междуучилищни турнири до края на годината ще има и по тенис на маса (вероятно 22-24 март) и тенис на корт, но подробности около тях ще качим по-близо до датите на самите турнири“, уточняват от Колежа.

Преди малко отново отправих запитване какъв е достъпът до Колежа, когато има събития. Ето какво ми отговориха от училището:

„Влизането в Колежа в дните на събитията (около началния им час) е улеснено, също като по време на Дните на отворени врати и не е необходимо предварително обаждане. Аудитория „Уитакър“ е с капацитет 435 места, така че традиционно място има за всички.“

В момента обмислям дали е възможно да успея да отида на представлението на 8 март, защото часът ми е удобен, но пък тази седмица ми е по-натоварена. Ако успея, ще се опитам след това да разкажа какви са ми впечатленията (ако някой от вас ходи, моля, също да пише, за да сподели с мен видяното и преживяното). Хареса ми и класическия концерт в края на месеца, но за него не съм искала допълнителни подробности. От родители на колежани пък съм чувала, че Фестивалът на изкуствата през юни е много интересен.

Вероятно през следващите месеци ще пиша повече за Американския колеж, защото се интересувам от училището като родител и си събирам всякаква информация за него. Често получавам мейли с молба да разкажа какво знам за Колежа. Реално всичко, което знам и науча, го споделям в сайта си. Препрочитам по няколко пъти съветите на Радост, нищо, че на всички статии самата аз съм редактор, но, когато се отдалеча от редакторския поглед и гледам на тях като на родител, ми дават всеки път допълнителна информация. Към момента Радост е подготвила още 3 статии и се надявам скоро да публикуваме споделеното от нея за образованието и въобще за живота в Колежа. Също така се стремя редовно да следя всички източници на информация от Колежа и да ги отразявам на сайта си, защото, вече се уверих в това, така си трупан ценна база-данни и след години мога да се връщам на тях, за да си проверя нещо, което ме интересува.

Ако ми хрумват още въпроси и отправям запитвания, ще се опитвам да ги споделям и с вас. Виждам, че статиите ми за Колежа са доста четени, а и отделно общувам с много родители, които се интересуват от училището. Така че това, което мен ме е развълнувало, имам някакви въпроси и все пак получа отговор от Радост, от други родители или пък от Колежа, ще гледам да го напиша тук, за да го прочетете и вие.

източник на информацията за събитията: Офис „Връзки със завършили ученици, планиране и прием“ на Американския колеж

снимка: сайта на Американския колеж

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.