Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Съпругата на Зукърбърг създава частно училище

Съпругата на Зукърбърг създава частно училище

 

priscilla zuckerberg chastno uchiliste

 

Съпругата на Марк Зукърбърг – Присила Чан отваря частно училище за деца в неравностойно положение в Източен Пало Алто. Това съобщи създателят на Фейсбук в личния си профил.

Целта на училището е да обедини образование и здравеопазване и тези деца да могат максимално да достигнат своя потенциал.

Училището ще се нарича The Primary School (TPS). 

Отваря врати през август 2016 г. 

 

priscilla zuckerberg chastno uchiliste 1

 

Училището ще е безплатно. В него ще учат 700 ученици. Ще приема деца на 3-годишна възраст и в него ще могат да завършват цялото си обучение до последния клас.

Източен Пало Алто е с репутация на един от най-престъпните градове в района на залива на Сан Франциско в щата Калифорния в САЩ. Намира се до един от най-престижните и богати градове в района, който е със същото име – Пало Алто.

Присила Чан е добре запозната и с образованието, и със здравеопазването. Преподавала е науки като начален учител, а в момента работи като педиатър в San Francisco General Hospital.

Съпругата на Зукърбърг е завършила бакалавърска степен по биология в Харвард. След това е учила магистърска степен в University of California на Сан Франциско (UCSF). Приключила е и обучението си по педиатрия в UCSF / PLUS Pediatrics Residency.

В новото частно училище Присила Чан ще бъде главен изпълнителен директор (CEO).

 

priscilla zuckerberg chastno uchiliste 2

 

Марк Зукърбърг и Присила Чан се ожениха през 2012 година. През август 2015 г. те обявиха, че очакват бебе.

 

снимки: Фейсбук профила на Марк Зукърбърг, сайта на The Primary School

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.