Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 63% от седмокласниците на ЧОУ „Света София“ са вече ученици в Американския колеж

63% от седмокласниците на ЧОУ „Света София“ са вече ученици в Американския колеж

 

sveta sofia kerkova 15 sept 2017

63% от седмокласниците на ЧОУ „Света София“ (випуск 2017) са вече колежани. Те са избрали за свое училище Американския колеж в София. Това стана ясно от приветственото слово на директорката на „Света София“ Катерина Керкова по случай Първия учебен ден. Всяка година тя съобщава каква е успеваемостта на завършилите - как са се представили на матурите и към кои училища са продължили. На второ място с около 29% (ако правилно съм чула) се нареждат езиковите гимназии, т.е. втората по-голяма група седмокласници са се насочили към елитните езикови гимназии.

 

Тези данни са традиционни за ЧОУ „Света София“. От много години следя това училище (имам 12-годишен стаж като родител на деца в него, а го наблюдавам много преди това). Американският колеж обикновено заема твърдото първо място в избора на децата. Причината не се дължи на това, че не им стига бал за елитна гимназия, а е съвсем осъзнат избор. Обикновено учениците от Света София са с много високи резултати на матурите и заемат челни места в страната. По официална информация от МОН ЧОУ „Св. София“ тази година е на първо място в София и на второ в страната.

 

Със своите 63% избрали Американския колеж випуск 2017 година всъщност става първенец сред всички досегашни випуски на ЧОУ „Света София“. Досега първенството се държеше от випуск 2014 година (випуска на големия ми син). При тях 58% избраха Американския колеж за свое училище след 7 клас. Какъв е бил изборът през годините – можете да видите тук. Вероятно скоро ще бъдат поместени и данните за 2017 година.

 

Още с излизането на резултатите от изпита в Американския колеж стана ясно, че са приети повечето кандидатстващи от Света София. Много родители от училището писаха до „Данибон“ и съобщиха резултатите на децата си. Подробности можете да намерите в тази статия.

 

Успех на „светасофиянци“ в Американския колеж!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".