Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Около 40 ученици от ЧОУ „Света София“ са кандидатствали в Американския колеж (2015)

Около 40 ученици от ЧОУ „Света София“ са кандидатствали в Американския колеж (2015)

sveta sofia acs 2015

Около 40 ученици от ЧОУ „Света София“ са кандидатствали тази година в Американския колеж. Информацията я събирахме заедно с родители на сегашни 7-класници и се надявам да е полезна като ориентир и за другите. По-скоро преброихме около 36 деца, но за единия клас нямаме достатъчно информация, т.е. грубо ги пресмятаме около 40 кандидати (а може и да са повече).

Випускът на 7-класниците е първият с три паралелки. В „А“ клас са 18 ученици, в „Б“ клас – 17 ученици, а за „В“ клас нямам точни данни.

От 7 „А“ клас са кандидатствали 14 ученици. Всички 8 момчета са кандидатствали, а така също и 6 от момичетата. Само за едно момче Американският колеж не е основно желание.

От 7 „Б“ са кандидатствали 12 ученици.  Кандидатствали са 5 момичета от общо 7 и 7 момчета от общо 10 в класа. За 8 деца – 4 момчета и 4 момичета, Американският колеж е основно желание.

От 7 „В“ клас са кандидатствали вероятно повечето деца, но нямаме точни данни. Според родителите са кандидатствали минимум 10 ученици.

Грубо общата бройка е около 36-40 кандидати от ЧОУ „Света София“. Общата бройка на всички, които кандидатстват тази година в Колежа е 460 ученици.

Не мога да кажа колко са момчетата и момичетата, защото за „В“ клас нямам точни данни. Тъй като получих запитвания колко са долу-горе момичетата, ще помоля родителите от „Света София“ отново за съдействие. Вероятно са долу-горе наполовина момичетата и момчетата. Възможно е да има лек превес за едните или другите. Ако науча още нещо, ще допълня информацията.

Ако някой има допълнителна информация, нека да ми пише на danybon.pr@gmail.com.

От миналогодишния випуск на „Света София“ кандидатстваха около 25 ученици от 31 деца във випуска. За повечето беше основно и единствено желание, но и няколко се целеха в немските гимназии. Бяха приети 19 ученици. В Американския колеж се записаха 18 възпитаници на „Света София“, а общият брой на приетите в Колежа е около 180 (мисля, че беше 185). Статистиката на „Св. София“ сочи, че 58% от випуска на миналогодишните 7-класници са ученици в Колежа. Това е и най-големият процент досега на „Света София“, записани в Колежа от даден випуск. Обикновено е около 50%. И още нещо интересно – от класа на големия ми син, бившия 7 „А“ клас, бяха приети 14 деца (от 18 ученици) и се записаха 13, т.е. почти целият им клас продължи в Колежа, четири момичета избраха немските гимназии, а едно момче се насочи към търговско училище. От бившия 7 „Б“ клас бяха приети 5 деца, но класът беше по-малък – 13 ученици. В Колежа в класа на сина ми (8/5) са 6 деца от „Света София“ (+още един бивш възпитаник на училището, който учи от 5 до 7 клас в СМГ), а в съседния клас (8/6), с който са с еднакви учители – са 4 ученици от „Света София“. Разпределението по класове е на случаен принцип и не е по ниво на английски.

Тази година за първи път в училището има три паралелки (а випуск 2006, т.е. втори клас са вече по четири паралелки) и учениците са повече. Като бройка ще бъдат значително повече от всички досегашни кандидатстващи, но ще е интересно как ще е като процент приети и записани. Силно стискам палци на всички деца да бъдат приети, особено на тези, за които е първо и единствено желание. Познавам много от учениците, които кандидатстваха. Невероятни са! Успех на всички!

Благодаря на всички родители и деца, които съдействаха за събирането на информацията!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.