Рубрики
Начало » Блог » Филмовата палитра на ЧОУ „Света София“ 2012
  • Концерт на ЧОУ "Света София" - 1 юни 2012

  • Концерт на ЧОУ "Света София" - 1 юни 2012

  • Концерт на ЧОУ "Света София" - 1 юни 2012

  • Концерт на ЧОУ "Света София" - 1 юни 2012

  • Концерт на ЧОУ "Света София" - 1 юни 2012

  • Концерт на ЧОУ "Света София" - 1 юни 2012

Филмовата палитра на ЧОУ „Света София“ 2012

Любими пресни от „Шрек“, „Лило и Стич“, „Цар Лъв“, „Карибски пирати“, а дори и от „Тримата мускетари“ прозвучаха на концерта на Частно основно училище „Света София“.

Все още се вълнувам от снощния концерт. За първи път бяхме в зала 2 на НДК и самото място предразполагаше още по-добре да усетим изпълненията. Чувствах всички родители, т.е. публиката, все едно сме едно голяма семейство, а някои песнички дори дружно изпълнявахме с децата.

Концертите на „Света София“ са много важно събитие за нашето семейство. А и доколкото забелязвам от разговорите с приятелки, така е и в другите семейства. Децата се опитват да пазят до последно тайна каква е тематиката на концерта и какво ще изпълняват, а ние, майките, дружно си обменяваме информация коя какво е дочула и се опитваме да сглобим пъзелчето на загадката. Някак има удовлетвореност и за двете страни – децата са успели да си запазят тайната, а пък майките са щастливи, че нещо са дочули и разузнали. Но на самия концерт изненадата обикновено е пълна. Оказва се, че сме разгадали само малка част от това, което виждаме. Много е забавно!

Снощният концерт беше на филмова тематика. Аз се бях досетила (или поне сега вече така си мисля), защото бях дочула, че нашият клас ще изпълнява песен от „Шрек“. Но спирам, за да спазваме вече някаква последователност в хронологията на концерта.

Много се вълнувах преди началото. Синът ми щеше да бъде водещ и само се чудех къде да застана, за да снимам началото. Не успях да го видя преди концерта, защото от негови приятелчета научих, че репетира. (Ех, че не можех да го зърна!) Дочувах дечица да коментират: „Ники, Ники е водещ“ и ми стана много приятно. Той ми беше споменал, че малко след като е бил избран за водещ, вече цялото училище разбрали новината и много деца са отишли да го поздравят. Много мило!

Когато се появи, аз май бях по-притеснена. Стори ми се доста сериозен и по-различен от онова хлапе в 1 клас, когато изигра ролята на Малкия принц. Изглежда на 12 години човек вече осъзнава какво е да си пред публика и сценичната треска започва да си оказва влияние. Партнираше му Лора, която по-късно ще ви покажа с блестящ танц.

 

lora niki vodesti

Лора Станчева и Николай Благоев като водещи на концерта на ЧОУ „Света София“ (юни 2012)

Песните в концерта, както вече ви казах, бяха от известни филми. Повечето бяха от съвременни, но имаше и от нашето детство. Музикалните ръководители са Ралица Тасева и Вяра Сотирова.

Ето няколко снимки на певците:

Петокласниците с песни от „Шрек“:

 

filmova palitra sveta sofia 2 2012

filmova palitra sveta sofia 3 2012

filmova palitra sveta sofia 4 2012

 

А ето и второкласниците, които ни върнаха в нашето детство с „Тримата мускетари“. Цялата зала пееше „Пара-пара…“.

 

filmova palitra sveta sofia 5 2012

 

Всъщност освен песни на концертите винаги има и страхотни танци и скечове.

Танците са много сложни и винаги се възхищавам на децата как са постигнали всичко това. Всяка година стават все по-сложни, а танцьорите – все по-добри. Хореографията е на Николета Илчева и Жени Гордиенко. Сценографията е на Ралица Семерджиева.

 

filmova palitra sveta sofia 7 2012

filmova palitra sveta sofia 8 2012

filmova palitra sveta sofia 9 2012

 

Танцът на „пиратките“ от 3 клас предизвика огромни аплодисменти. Бяха невероятни! Малкият ми син беше като омагьосан.

 

filmova palitra sveta sofia 10 2012

filmova palitra sveta sofia 11 2012

А ето и Лора, която вече видяхте в ролята на водеща:

 

filmova palitra sveta sofia 13 2012

Лора Станчева

 

А сега – танцът на Дебора и Филипа. Деби ще можете да я видите скоро и балетния спектакъл „Рожденият ден на инфантата“, за който вече ви бях разказвала в моя блог.

 

filipa i debora

Филипа и Дебора

Скечовете на концертите винаги много развеселяват цялата публика. Постановката е на Венета Чанкова (както винаги я наричам „нашата учителка по театър“, изключително сърцато работи със сина ми при ролята му на Малкия принц) и на Петя Маркова.

Макар и поднесено с много хумор и настроение, аз отново сериозно се замислих за многото Е-та в нашите храни.

filmova palitra sveta sofia 15 2012

 

А следващият скеч беше „реклама“ на кучешки храни. Личеше се, че ролята на кученцето е дадена на доста добър таекуондист – Калоян от 4 клас. Пресъздаде по впечатляващ начин какви са ефектите от тази уж добра храна за животните.

 

kaloqn dimitrov

Калоян Димитров

„Титаник“! Много въздействащо!

 

titanik

Титаник

Изпращането на 7-класниците е най-важният момент в майските концерти на училището. Тази година си бяха избрали рок парче за свое изпълнение. И сега потръпвам като гледах клипчето и снимките. Желая им на добър път!

 

filmova palitra sveta sofia 18 2012

 

На може да поспра за малко и да не ви похваля Лео на китара, който от нашия клас. Браво, Лео!

 

filmova palitra sveta sofia 19 2012

Лео на китарата

filmova palitra sveta sofia 20 2012

Барабанистът беше много артистичен и вдигна на крака публиката в края.

 

filmova palitra sveta sofia 21 2012

 

Има много още какво да се разказва за концерта, но вървим към финала. Ще ви го покажа в няколко снимки.

 

filmova palitra sveta sofia 22 2012

filmova palitra sveta sofia 23 2012

filmova palitra sveta sofia 24 2012

filmova palitra sveta sofia 25 2012

 

Е, това беше от мен.

Надявам се и вие да сте съпреживели. Наистина има още какво да разказвам и показвам, но – честно!, има много хора, които чакат вече да публикувам своя разказ. Благодаря на госпожа Керкова, директор на ЧОУ „Света София“, че ми даде картбланш да споделя с вас тези свои емоции. За мен са важни и много мили, а и знам колко хора следят моите публикации за частното образование и ми пишат за още и още информация. Наясно съм и с какъв интерес се чете всичко за това училище. Надявам се сега дългият ми разказ да ви е харесал, да създаде приятни емоции, а така също да ви покаже атмосферата в училището, макар и всичко да е през моя субективен поглед на доволен родител. Но в наши дни точно споделеното от Аз-форма е най-ценното!

Е, това е. Приключвам. Днес ми предстоят нови емоции в детската градина на малкия ми син – карнавал, фокуси, танци, а утре сме цялото семейство на празник на „Успелите деца на България“, сред които е и големият син. Да, има преди това да отметне един национален кръг по математика „Европейско кенгуру“, но после ще се забаляваме. Надявам се да мога да ви разкажа и оттам как сме изкарали.

Това засега. Весело изкарване на Деня на детето!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.