Рубрики
Начало » Блог » ЧОУ „Света София“ на математическото състезание „Хитър Петър“ в Габрово (2012)

ЧОУ „Света София“ на математическото състезание „Хитър Петър“ в Габрово (2012)

gabrovo kiki niki leo

„Беше страхотно!“, така големият ми син коментира състезанието „Хитър Петър“ и въобще престоя в Габрово. А доколкото разбрах и от родители от нашето училище, всички деца са се върнали изключително доволни и щастливи.

Състезанието в Габрово беше на 13 октомври 2012 година. По информация от сайта на нашето училище участниците от „Света София“ са били 27 души от 3 до 6 клас.

А сега ще направя една комбинация от разкази и снимки на сина ми, мои наблюдения и снимки и разказ и снимки от сайта на училището.

Заминаха още в петък към 8,30-9 часа. С тях пътуваха двама ръководители –  учителката по занимателна математика Златина Митева и психолога на училището Елица Манова. Хареса ми как ги посрещнаха и как ги насърчаваха.

gabrovo avtobus1

В Габрово са посетили Етъра. Синът ми и друг път е ходил, но определено си е различно, когато е със съученици, а още по-различно е и когато имаш и предизвикателство – състезание.

В Етъра са разгледали различните занаяти. Накупили са си подаръчета. Например, за мен Ники беше купил картички, за да ги сложа в блога си. За брат си – свирка-птичка с името „Вики“. За баща си – бяло сладко. А за себе си – билки, които били еко, био и т.н. Хапнал и захарно петле и изглежда е бил доста впечатлен от него, защото го беше снимал на клипче, което ми прати за блога. За съжаление не мога да го кача сега в YouTube, но ще ви покажа кадър.

gabrovo petle a

На сайта на училището могат да се видят снимки как са се забавлявали децата в Габрово.

gabrovo lulka

gabrovo zvunci

Златина Митева, учител по занимателна математика на ЧОУ „Света София“ и участници в отбора на училището.

 

gabrovo zlatina

Кики, Ники и Лео или не толкова партизанските им имена – Калоян Колев, Николай Благоев и Леонардо Вакавлиев, 6 клас, ЧОУ „Света София“.

 

gabrovo kiki niki leo

След Етъра са посетили и Дома на хумара и сатирата. А вечерта са били разделени на отбори и са имали забавно състезание.

 

gabrovo re6avat zada4i

А майките в София се чудехме защо никое дете не си вдига телефона, а те здравата са се забавлявали и са разпускали преди състезанието.

В събота състезанието е започнало по обяд, но още от около 10,30 ч. е имало регистрация. Имало е състезатели от цялата страна. Синът ми е направил снимки, но вероятно са още преди да се съберат всички участници.

gabrovo 1 gabrovo 2

Училището, в което се е провело състезанието – ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” определено е доста одобрено от сина ми. Освен като приятна обстановка, той беше впечатлен, че навсякъде е имало цитати или смешки, свързани с програмирането. Доста свежо като идея наистина! Вечерта у нас нонстоп ни цитира мъдрости и закачки, които е изчел из сградата на училището.

А ето и цялата информация от сайта на ЧОУ „Света София“.

 

gabrovo site

Поздравления и от Danybon за вторите места на Изабела Миланова от 5 клас и за Цвета Радославова от 4 клас, а така също и на всички участници и за прекрасната организация от страна на „Света София“ и на габровските организатори.

източник: http://www.svetasofia.com/

снимки: Николай Благоев, http://www.svetasofia.com/, Danybon

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.