Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Св. София“ обяви резултатите си от матурите в 7 клас (2018)

ЧОУ „Св. София“ обяви резултатите си от матурите в 7 клас (2018)

 

sveta-sofia-15-sept-2017-6-bus-nadpis-hubava

 

ЧОУ „Св. София“ обяви и тази година резултатите си от матурите в 7 клас. Според обявените данни от МОН, училището се нарежда тази година на 3 място в София и на 5 място в страната. Всички други училища в топ 10 за България са математически гимназии.

 

От ЧОУ „Св. София“ съобщават, че випускът на сегашните 7-класници е от 52 ученици. Вече 42% от тях са приети в Американския колеж – традиционно това е първи избор за голяма част от възпитаниците на училището.

 

Ето и резултатите от НВО (първи модул) и от приемния изпит (НВО+II модул):

 

nvo sveta sofia 7 class 2018

 

 

В съобщението на ЧОУ „Св. София“ се казва още:

 

За поредна година седмокласниците ни постигнаха високи резултати на НВО. Според информацията от МОН ЧОУ “Света София“ е единственото нематематическо училище, което е в топ 10 на училищата в България, според матурите в 7-ми клас. Всички останали училища в класацията са утвърдени математически гимназии от цялата страна. Нашето училище се нареди на трето място сред софийските училища и на пето място в страната.

 

На матурите се явиха 52 деца, 42 % от които вече са приети в Американския колеж.

 

Въпреки че тази година нямаше НВО по чужд език, нашите седмокласници убедително защитиха високото си ниво по английски език. 23 деца се явиха на международния изпит на Cambridge FCE (Първи сертификат) и всички се представиха безупречно, като шестима от тях получиха диплома за следващото ниво С1.

 

Цялото съобщение можете да прочетете във Фейсбук или на сайта на училището:

 

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Топ 10 на училищата в България според матурите в 7 клас (2018)

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".