Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Св. София“ поздрави своите 7-класници (2020)

ЧОУ „Св. София“ поздрави своите 7-класници (2020)

 

sveta sofia 2020

 

ЧОУ „Света София“ поздрави своите 7-класници от випуск 2020. В класацията на МОН за топ 10 най-добри училища в страната според изпитите в 7 клас те заеха 3 място по български и 7 място по математика. В София са първи по български и трети по математика. Момиче има 100 т. на изпита по математика и 99,5 точки на изпита по български.

 

35 ученици са приети в Американския колеж. Момче от випуска заема 2 място сред приетите в колежа, а от съобщението на ЧОУ „Св. София“ става ясно, че е с много високи резултати и на матурите: 100 т. по математика и 97 точки по български.

 

 

Още информация от съобщението на ЧОУ „Св. София“ във Фейсбук:

(помествам фамилиите само с инициали)

 

 

НАШИТЕ УСПЕШНИ СЕДМОКЛАСНИЦИ – ВИПУСК 2020!

Вече за никого не е изненада, че ЧОУ „Света София“ е едно от най-силните училища в българското образование. Ние сме единственото нематематическо училище в класацията топ 10 на училищата в България по резултати от НВО.

 

Първи по БЕЛ и трети по математика в София!

 

БЕЛ:

Среден резултат – 89,23 т.

(с резултат над 90 т. – 38 деца)

 

Математика:

Среден резултат – 89,90 т.

(с максимален резултат 100 т. – 14 деца; с резултат над 90 т. – 46 деца).

 

35 деца са поканени да се запишат в Американския колеж на първо класиране.

 

Още в шести клас 56 ученици (целият випуск е от 71 деца) се представиха отлично на Cambridge FCE (ниво В2), като 13 от тях поучиха сертификат за следващото ниво C1.

 

Поздравяваме всички деца!

 

Без грешка на НВО по математика са: Александра Ст., Атанас Ив., Богдана Бр., Бояна Й., Васил П., Владислав Скр., Димитър Д., Йоана Игн., Калоян Ц., Константина Стр., Мила Бр., Мина Л., Никола М., Теа С.

 

С най-висок резултат по БЕЛ са: Богдана Бр. – 99,5 т.; Анна-Мария Л. – 99 т.; Стефани Н. – 98,5 т.; Ива Анг. и Мила Бр. – 97,5 т.; Атанас Ив. – 97 т.

 

Специални адмирации за Владислав Скр., който за първи път представи училището ни на националния кръг на олимпиадата по математика. На 29.06.20 г. в конкуренцията на още 19 деца – всички от математически училища, Влади спечели първа награда.

 

Забележителен е успехът и на друг наш изявен математик, печелил десетки медали от математически състезания – Атанас Ив. Наско се нареди на второ място сред момчетата от изпитите за Американския колеж.

 

Седмокласниците ни от випуск 2020 г. се представиха достойно не само на традиционните надпревари по математика и БЕЛ, но и на такива по обществени и природни науки. На областния кръг на олимпиадата по география и икономика Никола М. постигна 11-ти резултат в България.

 

Личности с многостранни интереси, мотивирани, знаещи и можещи – това е випуск 2020 г.!

 

Поклон пред професионализма и всеотдайността на учителите по БЕЛ и математика, работили успешно с децата и при поредното предизвикателство – дистанционното обучение!

 

Уважаеми родители, благодарим Ви за доверието и подкрепата!

 

Скъпи бивши седмокласници, желаем Ви попътен вятър в безбрежното море на знанията!

 

Изберете си нови върхове и ги покорявайте успешно!

 

 

 

Информацията е поместена и в на сайта на училището: https://www.svetasofia.com/nashite-uspeshni-sedmoklasnici-wipusk-2020/.

 

снимка: https://www.facebook.com/svetasofia.school/

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".