Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“ се похвали с приети колежани в Американския колеж в София

ЧОУ „Света София“ се похвали с приети колежани в Американския колеж в София

 

sveta sofia american college

 

Частно основно училище „Света София“ поздрави своите седмокласници, които са приети в Американския колеж. Към момента по данни от училището, те са 23-ма, а още 5 ученици са сред първите резерви.

Ето и цялото съобщение:

Имаме си вече двадесет и трима колежани и стискаме палци още на петима

Американският колеж за поредна година се оказа сбъдната мечта за седмокласниците от ЧОУ „Света София”, които се представиха блестящо на приемния изпит. От 39 кандидатствали ученици са приети 23, а петима са сред първите резерви. Въпреки че за първа година извеждаме випуск от 3 класа, успеваемостта на децата е впечатляваща.

На София Матеева от клас принадлежи най-високият резултат от изпита - 76,83%, а Изабела Миланова от е на трето място сред девойкитеНиколай Митев от е на  третото място сред момчетата , а Иван Янакиев от 7в заема седмо място в момчешкото класиране. Най-високият резултат на есе (18т. от 20 максимални) също е за ученичка от „Света София”- Бояна Дойнова от.

Поздравяваме с успеха всички момичета и момчета! Пожелаваме много бъдещи успехи и достойно представяне на следващото голямо предизвикателство за трудолюбието, постоянството и усърдието им – НВО!“

Обикновено всяка година около половината випуск на училището продължава в Американския колеж.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.