Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“: „Първи сме на матурите. 41% продължават в Американския колеж.“

ЧОУ „Света София“: „Първи сме на матурите. 41% продължават в Американския колеж.“

 

sveta-sofia

 

На тържеството по случай Първия учебен ден директорът на ЧОУ „Света София“ г-жа Катерина Керкова винаги отчита постиженията на учениците през изминалата година. Акцентите най-вече са: какъв успех са постигнали на матурите, накъде продължават бившите 7-класници и как са се представили учениците на изпитите по английски.

 

Г-жа Катерина Керкова - директор на ЧОУ "Света София"

 

Успех на матурите:

 

Първо място в България и София според резултатите от всички матури в 7 клас.

Средният успех на випуска от двете по-важни матури е:

математика – отличен 5,56
БЕЛ – мн.добър 5,47

Седмокласниците, които завършиха, бяха в 3 паралелки и общо 44 ученици.

 

Накъде продължават бившите 7-класници:

 

41% – в Американския колеж

37% – в езикови гимназии

10% – в частни гимназии

7% – в чужбина

5% – в училища с езиково обучение

 

В Американския колеж ще учат долу-горе същия процент като учениците от по-предния випуск – от виспуск 2015 влязоха 42%. Сравнението с тях е доста коректно, тъй като и те бяха разпределени в „Света София“ в три паралелки. Випускът на големия ми син (випуск 2014) продължава да държи първество (процентно) по приети в Американския колеж – 58%, но и бяха по-малко деца, разпределени в две паралелки. Като бройка от следващите випуски влязоха повече деца.

 

Успех на изпитите по английски

 

От 3 до 7 клас учениците в „Света София“ се явяват на изпити по английски. В 3 клас са изпита  Flyers (Cambridge). Огромна част от учениците са с максимален брой точки – 15 т., или са загубили само 1 т. Най-големите ученици на „Света София“ се явяват за FCE (Cambridge) и много от тях вземат изпита с резултат, който покрива по-високото ниво – C1. От випуск 2016 най-силната „А“ група по английски покри нивото и взе сертификатите още в 6 клас. Повечето бяха с C1.

 

В ЧОУ „Света София“ учи малкият ми син Виктор, който сега е 3-класник. Там учи и племенничката ми – Ирина, която е 4-класничка. Възпитаник на ЧОУ „Света София“ е и големият ми син – Николай, който сега е 10-класник в Американския колеж. За тържеството и емоциите около Първия учебен ден ще ви разкажа в отделни публикации.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".