Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » За ЧСОУ „Свети Георги“ в топ 5 факта

За ЧСОУ „Свети Георги“ в топ 5 факта

sveti georgi4

обн. 15 окт. 2017 г. – Напоследък забелязвам, че статията доста се чете. Моля, имайте предвид, че публикацията е от 2012 г. и много неща вече не са актуални! 

 

Частно училище „Свети Георги“ е едно от популярните частни училища в София. Въпреки това за него има малко информация в Интернет. Дори самата аз наскоро разбрах, че имат сайт, а дори и Фейсбук страница.

Иначе е добре познато сред родителите от частното образование. Определено има свой облик спрямо другите. Имиджът му е на по-скъпо училище в сравнение с другите български частни училища (за съжаление не мога да посоча таксите му в момента). Изучава се много английски. Ето спецификите, според сайта на ЧСОУ „Свети Георги“:

 КАКВО Е ХАРАКТЕРНО ЗА ST. GEORGE SCHOOL
• Билингвално обучение
• Алтернативни образователни методики
• Индивидуален подход в обучението, съобразно личностните потребности
• Задължителна униформа, спазване на етичен кодекс и ясни правила
• Всеотдайни и вдъхновяващи учители
• Отворена система и непрекъснат процес на обратна връзка с родителите

Прави ми впечатление, че от една-две години има свои участници по математически състезания, а и дори едно дете от най-силните четвъртокласници е именно от „Свети Георги“.

Наскоро споделих с една приятелка от частно училище, че подготвям статия за сградите на някои от тях и тя специално е заснела строежа на новата сграда на ЧСОУ „Свети Георги“. Така реших, че е добре да пусна и отделна публикация с тези снимки и да споделя с вас линковете на сайта и Фейсбук страницата на училището.

Топ 5 факта за „Свети Георги“:

1.Това е техният сайт http://www.wondergroup.eu/ – има информация за училището, детската им градина „Чуден свят“, английския им център Wonder World и за други дейности.

Ето малко информация за училището от сайта:

ST.GEORGE SCHOOL
Училището Св. Георги e единственото частно средно общообразователно училище с билингвално българо-английско обучение.
ЧСОУ „Св. Георги” следва ДОИ на МОМН. Паралелно с това, още от подготвителна група, се прилага система за изучаване на английския като роден език. По този начин гарантираме свободно общуване на английски език още в началния етап на обучение и покриваме изискванията на британските образователни стандарти – British National Curriculum. Покриваме също така и изискванията от Европейската Общност за европейско образование като развиваме в Учениците осемте основни ключови компетентности.

2. Фейсбук страницата им Wonder Group има 61 фена, 3 души говорят за това.

Страницата съществува от 2011 година, но рядко се качва информация. Напоследък обаче има две много свежи снимки – деца, застанали зад прозореца и се радват на първия сняг и друга – от Коледния базар.

3. Учениците от ЧСОУ „Свети Георги“ отскоро се явяват на математически състезания (по мои наблюдения през годините) и нямат много участници, но определено се забелязва напоследък участието им.

На Софийския математически турнир имаха двама наградени – от 2 и 4 клас.

Най-силният им математик е четвъртокласничката Ели Витанова, която дели в момента първото място за този випуск с До Виет Кьонг от 107 училище. На второ място сред математиците от това училище се откроява 6-класникът Божидар Дяков.

4. Училището се намира в Лозенец.

5. А ето и снимки на строежа на новите сгради на ЧСОУ „Свети Георги“ – фотографиите са дело на Н.В., която помоли да я представя с инициали. Снимките са правени на 1 декември 2012 г., когато все още нямаше сняг. За съжаление нямам описание къде се намира, но, когато получа тази информация – ще я добавя.

sveti georgi9 sveti georgi1

Моля, имайте предвид, че статията е писана през 2012 г. и през тези години има доста промени. (обн. 23.3.2015)

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.