Рубрики
Начало » Блог » „Светът е малък“ – концерт на 4, 5 и 6 клас на ЧОУ „Св. София“

„Светът е малък“ – концерт на 4, 5 и 6 клас на ЧОУ „Св. София“

 

viki 5 g koncert sv sofia 2019

 

В последните дни празниците и събитията у нас не спират. Големият ми син се дипломира в Американския колеж, после аз имах рожден ден. А на На 21 май първо стискахме палци на големия ми син на матурата по български, а след това в късния следобед семейно присъствахме на концерта на 4, 5 и 6 клас на ЧОУ „Св. София“. Сред участниците беше малкият ми син Вики. Заредихме се с много положителни емоции.

 

koncert sv sofia 2019 kolaj

 

Миналата година летвата беше вдигната много високо в годишния концерт на ЧОУ „Св. София“ с мюзикъла „Оливър“. За всичките тези 13 години, в които постоянно присъстваме на тържествата на училището, този мюзикъл за мен заема първо място. Беше нещо изключително. Човек забравя, че това са деца – тогава бяха едва в 4 клас. Имаше интересна приемственост с тазгодишния концерт. Миналогодишният главен изпълнител Оливър влезе сега в ролята на водещ.

 

sveta sofia koncert 2019 2

 

Тази година пътешествахме с песни и танци из различни държави и култури. Смело решение беше да се включат и неевропейски изпълнения, които обогатвяваха светогледа.

 

Концертът беше открит с български песни и танци.

 

sveta sofia koncert 2019 1

 

Имаше популярни италиански, френски, испански, балкански, украински и руски песни.

 

 

А също така еврейски, египетски, персийски, индийски и латиноамерикански.

 

 

През годините ми прави впечатление, че изпълнението на детските руски песни кара винаги цялата зала да запее заедно с изпълнителите.

 

 

Песните се редуваха със забавни скечове, на които много се смяхме. Много ярки бяха с гадателката и с лека за успокоение.

 

skechove

 

Най-закачливото музикално изпълнението беше на веселите жътварки от 5 „Г“ клас, на които изобщо не им се жънеше на полето и търсеха сянката на дървото. В него се преплитаха български народни ритми, рап, носии, табели и дърво – всичко като в картина на Владимир Димитров-Майстора. Виктор, малкият ми син, произнесе в края култовата дума „Дърво“ и това още повече повиши веселото настроение.

„Бласъкът на Америка“ се казваше едно от последните изпълнения, в което се включи нашият 5 „Г“ клас. Солото на Мати накара цялата зала да избухне в бурни аплодисменти. Това дете е невероятен талант. Щастлива съм, че съм слушала музикални изпълнения и на батко му, и на баща му. Всеки път изтръпвам, когато чуя някой от тях. Толкова докосващи са публиката.

 

 

Всяка година след концерт в ЧОУ „Св. София“ се питам кога тези деца успяват да научат толкова песни на различни езици, толкова танци и скечове.

 

programa koncert sv sf 2019

 

Обучението им е изключително интензивно и училището отдавна се е доказало с академичните си успехи. А на сцената се раздаваха за публиката и доставиха много хубави емоции на всички присъстващи.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Като в картина на Владимир Димитров-Майстора (2019)

Мюзикъл „Оливър“ – финален концерт за 3 и 4 клас на ЧОУ „Св. София“

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".