Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Таксата за Американския колеж за 2015/16 за български ученици след 7 клас остава непроменена – 5900 евро

Таксата за Американския колеж за 2015/16 за български ученици след 7 клас остава непроменена – 5900 евро

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

 

Таксата за следващата учебна 2015/2016 година в Американския колеж за българските ученици, кандидатстващи след 7-ми клас, се запазва като през тази учебна година – 5900 евро. Сумата вече е поместена на сайта на Колежа в рубриката „Такси за обучение и стипендии“. Все още няма такси за другите случаи –  такса за български ученици, кандидатстващи след 8. и 9. клас; такса за чуждестранни ученици и такса за български ученици, идващи от чуждестранни училища извън страната.

През учебната 2014/15 година таксата за български ученици, кандидатстващи след 8. и 9. клас и приети след полагане на приемен изпит беше 5900 евро. Такса за чуждестранни ученици беше 16 000 евро. Толкова беше и такса за български ученици, идващи от чуждестранни училища извън страната.

Таксата за кандидатстващите български ученици след 7-ми, 8-ми и 9-ти клас ученици и успешно положили изпита може да се намали. Има възможност за финансова помощ. Съществуват също така и стипендии за кандидатстващите след 7-ми клас.

Интересна статистика:

На 81% от кандидатствалите за намаляване на учебната такса от випуска, приет през 2014 г., е предоставено такова. Намаляването на годишната учебна такса варира от 10% до 90%. Общо над €160 000 са отпуснати на семействата на нашите осмокласници.

Средствата за финансова помощ идват предимно от дарения на частни лица и фондации. Най-значителен е приносът на фондация Tianaderrah със седалище в Ню Йорк, която е дарила над €500,000 за отпускане на финансова помощ от учебната 2009-10 година досега.

Колежът предлага три пълни стипендии за новоприети ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас – Стипендиите „Полански“ и „Обербауер“. Тези стипендии се отпускат еднократно и покриват пълната такса за обучение за петте години в Американския колеж.

За намаляване на таксата в Американския колеж и за стипендиите – прочетете повече информация ТУК.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.