Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Каква беше темата на есето на изпита в Американския колеж? (2020)

Каква беше темата на есето на изпита в Американския колеж? (2020)

 

acs 24 april 2018 17 statui

 

Темата на есето за приемния изпит в Американския колеж, който се проведе сутринта на 6 юни 2020 г., е по крилата фраза на Йордан Радичков. От училището обявиха официално цялата задача за написване на съчинението:

„Мислили ли сте какво е човекът? Прочетете думите на големия български писател Йордан Радичков:

„Човекът представлява едно дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки. Човешката библия е съставена от тези именно изречения, писани с патос и пълни с правописни грешки. Тя тъкмо заради това е написана по този дивен начин и затуй се чете от всички с увлечение.”

ЗАДАЧА: В съчинението си със заглавие Човекът – изречение, написано с любов, но пълно с правописни грешки, отговорете на следните въпроси:

1. Като знаете, че думата изречение идва от глагола изричам/да изрека, защо според вас Радичков определя с нея човека и съществуването му?

2. Как разбирате думите „написано с голяма любов“, какви са „правописните грешки“, какво „се чете от всички с голямо удивление“ в контекста на казаното от Радичков? Дайте примери.“

 Коментари за темата, четете под поста във Фейсбук:

СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ ОТ ИЗПИТА в статията:

Изпит в Американския колеж в София (2020)

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".