Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Каква тема се падна на изпита в Американския колеж през 2014 г.?

Каква тема се падна на изпита в Американския колеж през 2014 г.?

Какви резултати са постигнали приетите колежани на есето и теста?

 

ese 2014a

 

На информационната среща по време на Деня на отворените врати в Американския колеж в събота (18 октомври) Мария Ангелова, заместник-директор на училището, съобщи темата на есето, по която са писали кандидат-колежаните през март 2014 г. В Danybon я поместих още в същия ден на изпита, но за първи път стана ясна и пълната инструкция. Мария Ангелова коментира, че е имало различни интерпретации по картинката с рибата – да поемеш риск, да си оригинален. Спомням си, че имаше съчинения и за емигрантството. Картинката наистина позволява много интерпретации. Повечето, с които бях говорила, много я харесаха. Това, което беше по-различното тази година, е, че се падна картинка, а не цитат или въпрос, по който да разсъжават учениците.

Съчинение на изпита за Американския колеж през 2014

Инструкция:

Разгледайте внимателно картинката. Помислете каква идея е заложил авторът в нея. Формулирайте я като заглавие на вашето съчинение. В него споделете вашата позиция и я защитете с разсъждения, като ги илюстрирате с примери от своя личен опит – преживяно, прочетено, разказано, видяно.

Мария Ангелова даде ценни съвети как да се пише есе, какви са успешните стратегии за справяне с теста, как да протече подготовката за изпита. Даде за пример теми на есетата от предишните 5 години, а от Колежа бяха подготвили извадка от теста на миналогодишните кандидат-колежани.

На информационната среща стана ясно и какви резултати са постигнали приетите колежани, които кандидатстваха през 2014 г. По-долу ще видите най-високият и най-ниският резултат при теста, есето и общия резултат на приетите колежани.

Резултати на приетите ученици през 2014 г.

Момчета

тест – 47,19% – 25,77%

съчинение – 16,50% – 3.00%

общ резултат – 59,41% – 37,50%

Момичета

тест – 55,37% – 28,69%

съчинение – 17,50% – 4,50%

общ резултат – 68,87% – 42,44%

 

 

rezultati 2014

 

 

Ниският резултат в някой раздел говори за едно – кандидатът, който е дал нисък резултат например на есе, значи е имал много висок резултат на теста или пък обратно. Това се вижда като явление всяка година. Основният съвет, който дават от Колежа, е – дори при даден раздел от изпита да срещнете затруднение в никакъв случай да не се предавате, защото другите раздели може да са ви силни и да ви помогнат да сте сред приетите ученици.

Снимки от информационната среща от първия Ден на отворените врати можете да видите на Фейсбук страницата Danybon – ТУК и ТУК.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.