Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Трето място за отбора на Американския колеж на „Математическите боеве“ в Созопол (2015)

Трето място за отбора на Американския колеж на „Математическите боеве“ в Созопол (2015)

 

math boeve 2015 acs

 

Отборът на Американският колеж в групата 8-9 клас зае трето място на „Математическите боеве“. Това състезание е част от Фестивала на младите математици в Созопол, където се събират едни от най-силните математици и отбори от страната.

Поздравления за Йоана Николова (9 клас), Симона Барокова (9 клас), Златомир Папазов (9 клас), Николай Благоев (9 клас), Иван Николов (8 клас), Александър Желязков (8 клас) и техния ръководител г-жа Ани Иванова!

 

acs math boeve pobeda

 

Йоана Николова, Симона Барокова, Златомир Папазов и Николай Благоев представляваха Колежа и миналата година на математическите състезания. Иван Николов и Александър Желязков са утвърдени състезатели по математика. През тази година ще бъдат 8-класници в Колежа. Досега Иван е учил в СМГ, а Александър в ПЧМГ.

Отборът на Колежа влезе в „Математически боеве“ общо пет пъти. Имат три победи (едната от които е на малкия финал), едно реми срещу втория силен отбор на СМГ (9-2) и една загуба от първия отбор на СМГ (9-1). Загубата е отбор на СМГ, който игра на финала и в който влизат трима състезатели и медалисти от националния ни отбор на последните две Младежки балкански олимпиади по математика.

 

Отборът на Американския колеж (вляво) по време на 2-я кръг от "Математическите боеве" в Созопол (2015). Автор: Динко Раднев Източник: Фейсбук страницата IFYM Sozopol 2015

 

„Математическите боеве“ се провеждат цяла седмица. Всеки ден (без сряда) отборите се срещат с други от своята група и водят математически битки. Общо четири нормални кръга са. В събота бяха финалите и малките финали. До финалите бяха допуснати първите два отбора, а до малките финали се допускаха следващите четири отбора във всяка група, които да се борят за 3-то място. Очакваме официалното класиране да бъде обявено на Фейсбук страницата на организаторите.

Фестивалът на младите математици се провежда преди началото на учебната година в Созопол и е изключително уважавано състезание, което привлича силни математически отбори и състезатели. В него влизат две надпревари – „Математическите боеве“ и многоезичното състезание „30 задачи на 30 езика“.

По време на многоезичното състезание „30 задачи на 30 езика“ още двама състезатели от Американския колеж са отличени. Това са Иван Ганев и Христо Папазов. Те се състезават в силния сборен отбор „Зверове“ в група 10-12 клас. Отборът им зае трето място на многоезичното състезание. Също така игра на малък финал на „Математическите боеве“. Заели са трето място в групата 10-12 клас.

 

math boeve klasirane

Благодаря на Йоана Николова за снимката!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.