Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Учебната година в Американския колеж започва с 20% онлайн обучение

Учебната година в Американския колеж започва с 20% онлайн обучение

Всеки випуск ще провежда своите уроци онлайн един ден от седмицата

 

8-класниците на Американския колеж в София https://www.acs.bg/bg/news/beginning-of-the-2020-2021-school-year-at-acs-measures-and-traditions/

8-класниците на Американския колеж в София (випуск 2025)
https://www.acs.bg/bg/news/beginning-of-the-2020-2021-school-year-at-acs-measures-and-traditions/

 

Учебната година в Американския колеж започва с 20% онлайн обучение, съобщиха от училището. Още преди 15 септември с писма бяха уведомени родителите за тази иновация.

 

Всеки випуск ще провежда своите уроци онлайн един ден от седмицата, като по този начин ще се намали движението на хора в учебния комплекс.

 

Часовете, които ще се провеждат онлайн, са по предмети, за които класът обикновено се среща два пъти седмично.

 

Учебната 2020-2021 година е безпрецедентна в новата история на колежа. Опитът от дистанционното обучение от втория срок на 2020 г. е от голяма полза при разработването на учебна програма с допълнителни противоепидемични мерки. Американският колеж в София включва в учебния план 20% онлайн обучение. 

 

Маски на закрито (и в класните стаи)

Докато са в училище, всички ученици, преподаватели и служители трябва да носят маски на закрито, да спазват социално дистанция, да следват указанията за движение, да използват само определените входни и изходни точки към сградите и да дезинфекцират ръцете си, пише още в информацията на училището.

 

„Всички ученици, с които разговарях, изразиха своята благодарност и наистина голямо щастие, че са се върнали в колежа. Освен това те демонстрираха своето разбиране и желание да се съобразят с нашите очаквания по отношение на мерките за здраве и безопасност – включително носенето на маски, когато са на закрито, – които са толкова важни и необходими, за да може колежът да остане отворен и през следващите седмици и месеци.“ – коментира в края на първия учебен ден д-р Ричард Т. Юинг, президент на Американския колеж в София.

 

5 церемонии за откриване на учебната година

 

За да намали риска за учениците, преподавателите и служителите, Американският колеж в София проведе пет поредни, но отделни церемонии за откриване на учебната година – по една за всеки випуск. Всяко събитие спази дългогодишните традиции – обща снимка на учениците от випуска, приветствие от президента на колежа, предаване на знаме, получаване на тениски и презентация за предстоящата учебна година. Осмокласниците се снимаха за спомен от първия учебен ден на стъпалата на „Острандър Хол“, която предлага повече пространство от тази на „Сандърс Хол“, където този кадър се запечатваше още от 1992 г.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".