Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Три 10-класнички от Американския колеж са сред стипендиантите за обучение в международни училища

Три 10-класнички от Американския колеж са сред стипендиантите за обучение в международни училища

обн. 6.7.2017

източник: Facebook/UWC Bulgaria

източник: Facebook/UWC Bulgaria

 

Три много силни ученички от 10 клас на Американския колеж са сред стипендиантите на United World Colleges (UWC). Това става ясно от техни интервюта, дадени за българското представителство на UWC.

 

Невероятната Лора, която познавам още като ученичка в ЧОУ „Света София“, заминава да учи в Китай. Лора е не само красива, изключително умна, но е и спортистка. Дълги години е била състезателка по художествена гимнастика. Беше съученичка на големия ми син и в „Света София“, а и първата година в Американския колеж. От следващата година ще учи в UWC Changshu China.

 

Още една колежанка заминава за Китай, става ясно от сайта на UWC. Това е чаровната Илона. Тя също ще учи в UWC Changshu China. В интервюто разказва кои са нейните хобита. Едно от тях е сладкарството. Също така много пътува със семейството си. Иска да се занимава с научни изследвания по медицина.

 

Третата колежанка е усмихнатата Седа. Тя също е била съученичка на сина ми в 8 клас (в Американския колеж всяка година си в различен клас и с различни ученици). На сайта на Колежа съм чела за успехи на Седа в състезанията по дебати. В интервюто тя споделя още какви са нейните хобита. От следващата учебна година ще учи в Италия – UWC Adriaric. Седа препоръчва и видеото, направено от друга стипендиантка – Гане, която учи вече там.

 

 

И трите момичета подробно разказва в интервютата си за селекцията и какво им е било интересно. Споделят за семействата си, хобитата си и защо са кандидатствали.

 

За да се кандидатства за стипендиант в международните училища, се изисква много добро владеене на английски език, пише в. „Капитал“, където са посочени и другите изисквания.

 

UWC съществува от 1962 година. Това е световна мрежа от училища, които обучават младежи от цял свят по програмата International Baccalaureate. Има дейност в 150 държави, а в 17 от тях са разположени UWC училища. Общо 10 са стипендиантите от България тази година.

 

Не съм запозната с дейността на UWC и не бих могла да дам съвети и препоръки. Привлече ме първо интервюто на Лора – момиче, което познавам и уважавам много, а след това видях, че още две прекрасни и много умни момичета от Американския колеж – Илона и Седа, са сред стипендиантите. Това са все млади хора, които будят възхищение и са модел за подражание – такива, за които обичам да разказвам в „Данибон“. Ще следя с интерес развитието им. Сигурна съм, че ще са много успешни.

 

Успех, момичета!

 

 

ПП Радвам се, че статията беше посрещната с такъв интерес. Получих и допълнителна информация по имейл.

 

Гено Генов в писмо до „Данибон“

 

Здравейте,

Тъй като следя и уважавам Вашето издание, бих искал да добавя, че завладяването на UWC от ученици на АК се превръща в традиция.

Поли – учи в Китай

Симона – учи в Армения

Поздрави

 

Жеко Жеков в писмо до „Данибон“:

 

От колежа има 3 момичета и 1 момче стипендианти по ASSIST след 10-ти клас.

 

Отиват:

 

в Woodberry forest school:

https://woodberry.myschoolapp.com/app/detail/video/872647

 

в Pennington:

http://data2.finalsite.com/cf70/penningtonorg/data/media/video/1080p/526.mp4?rand=1499285755651

 

в St. Andrew’s:

https://securedata2.finalsite.com/cf75/standrewsde/data/media/video/1080p/424.mp4?rand=1499285550809

 

и в Hockaday:

 

Сайтът на организацията е:

https://www.assist-inc.org/

Имената на клас 2017/18 ги няма там.

Но информацията е точна и е от първа ръка.

 

 

Благодаря за подадената информация!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".