Рубрики
Начало » Интересно » ДОБРО ОБЩЕСТВО » В кое училище учи най-малкият син на Доналд Тръмп?

В кое училище учи най-малкият син на Доналд Тръмп?

 

източник: Уикипедия

източник: Уикипедия

 

10-годишният Барън Тръмп е ученик в елитно частно училище в Ню Йорк. Посещава Columbia Grammar and Preparatory School в престижната горна западна част на Манхатън.

 

Columbia Grammar and Preparatory School е едно от най-старите частни училища в Ню Йорк. Основано е през 1764 година от престижния Колумбийски университет, за да подготви добреобучени първокурсници по гръцки, латински и английски. До 1865 година училището се развива и разраства и вече не е било свързано с университета. През 1906 година се премества на сегашния адрес – на 93-та улица. Обучението е от детската градина до 12 клас. Сред възпитаниците има нобелови лауреати, политици, хора на изкуството, висши мениджъри.

 

източник: Уикипедия

източник: Уикипедия

 

И един интересен факт – директорът на това училище е на този пост от 1981 година. Той е автор на книгата „Mind the Gap! An Insider’s Irreverent Look at Private School Finances and Management—With a Lesson for Government and Industry, Too!“.

 

Подобно на други частни училища в Манхатън таксата и тук е доста висока. Таксата при най-малките е 44 120 долара на година и при всяка степен нараства. При най-големите достига 47 540 долара на година.

 

източник: Уикипедия

 

Мнозина предполагат, че най-вероятно скоро малчуганът ще се пренесе в Sidwell Friends – известен като „Харвард на вашингтонските частни училища“, където от 35 години насам учат много от децата на американските президенти. Възпитанички на това училище са и дъщерите на Барак Обама.

 

Барън Тръмп роден на 20 март 2006 година. Негови родители са Мелания и Доналд Тръмп. Името му вече е добавено в Уикипедия сред знатните възпитаници на Columbia Grammar and Preparatory School.

НАУЧЕТЕ: Къде учат децата на американските президенти >>

РАЗБЕРЕТЕ: Защо богатите деца от Ню Йорк трябва да се родят през октомври или ноември, за да станат успешни? >>

ПРОЧЕТЕТЕ: 10 цитата за политиката и победата от Доналд Тръмп >>

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".