Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Успех по информатика в Американския колеж в София

Успех по информатика в Американския колеж в София

 

acs informatica noi 2015

 

На националния кръг на олимпиадата по информатика в Кърджали Американският колеж беше с двама представители от група „С“ – Иван Иванов от 9 клас и Николай Благоев от 8 клас. В група „С“ представителите от София бяха общо четирима. Иван Иванов спечели бронзов медал и се класира за разширения отбор по информатика, съобщи сайтът на Американския колеж в София.

 

ivan ivanov acs informatica

Иван Иванов, Американски колеж в София

 

Ето и съобщението от сайта на Американския колеж:

„От 24 до 27 април в гр. Кърджали се проведе националният кръг на ХХХI-та Олимпиада по информатика. Американският колеж имаше двама представители в група „С“ с квота общо 4 ученици за гр. София. Това са Иван Иванов от 9/2 и Николай Благоев от 8/5.

След два поредни състезателни дни Иван Иванов спечели бронзов медал в оспорвана конкуренция с най-добрите ученици – програмисти от цяла България. Николай зае почетното 18-то място в окончателното класиране, като на втория ден изпревари 8 свои съперници.

Nikolay blagoev acs informatica

Николай Благоев, Американски колеж в София

Постижението на Иван го класира автоматично в разширения младежки национален отбор по информатика. Това му дава право да се бори за място сред най-добрите четирима, които формират окончателния национален отбор за участие в международни състезания. Предстоят още две контролни състезания. Да му пожелаем успех!“

 

 

източник и снимки: Американски колеж в София

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.