Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Започна записването на приетите ученици в Американския колеж в София (2015)

Започна записването на приетите ученици в Американския колеж в София (2015)

 

acs park

 

От днес Американският колеж започва процедурата по записване на приетите ученици и поканените резерви. Необходимо е да получите комплект документи, които да попълните. Ще ви дадат и правилника на училището, който трябва да прочетете заедно с детето и да подпишете. Ако кандидатствате за намаляване на таксата или за пълни стипендии, трябва да започнете да си подготвяте документите, които ви изискват.

Нещо ценно, което съм чувала от родители относно подготовката на тези документи за намаляване на таксата – има учреждения, където се предлага срещу такса по-бързо издаване на някой документ или бележка, в други – няма (но пък можете да обясните, че ви трябва за прием на дете в училище). Но за всеки случай, ако не ви се чака дълго, питайте за такава опция, ако – разбира се, желаете.

И още един извод си направих като видях датите – най-вероятно на 26 юни 2015 г. ще бъдат поканени новите резерви, ако има свободни места. Всички, които кандидатстват за стипендии, финансова помощ или пък са поканени резерви, трябва да се запишат до 25 юни. Това означава, че малко след това от Колежа ще са наясно дали имат свободни места.

За всички важни информации следете профила на ученика, в който влизате чрез ЕГН и регистрационен номер – http://cacti.acs.bg/acs/admissions2015.php. Бях решила да публикувам календара, който ми изпратиха родители на приети деца, но тъй като няма да мога да следя постоянно новостите, които са достъпни само за родителите и има риск да остане стара информацията тук, реших да го махна и да ви посъветвам да следите профила на детето си и каква информация има там.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.