Рубрики
Начало » Блог » Вики се завърна от първия си лагер

Вики се завърна от първия си лагер

 

viki sled lagera v 1 class

 

Днес нашият малък лагерник се завърна. Беше за една седмица на лагер от училището си (ЧОУ „Св. София“). Вълненията, игрите и забавленията са били толкова много, че едва успяваше да ни се обади набързо, да каже, че много ни обича, целува и прегръща и че ще ни се обади пак, когато е по-малко зает. Но ние се радвахме да му чуем развълнуваното гласче. Една вечер се обади възторжен, че е спечелил заедно със състаиниците си награда за почистена стая (който има момче, ще разбере каква голяма новина е това). Отделно получил грамота за добро облекло и добър лагерник.

Но най-важното е, че децата си изкараха страхотно. Имали са дискотеки, походи, лагерен огън.

Вики ни е купил и подаръци от лагера. Сетил се, че майка му много обича шоколад и взел два на Линд. За да ги пренесе в жегата, ги сложил „на сянка в раницата си“. Разбира се, бяха се разтопили, но след час в хладилника – всичко беше точно и вече си похапнах от моя подарък.

Тази вечер, когато излизахме, сам взе боклука, за да го изхвърли. Мъжът ми се пошегува: „Е, връщай се и веднага ангажименти“. А Вики: „О, и без това добре съм си починал, толкова време се забавлявах“. А малко по-късно го забелязваме, че стои сдържан на масата в ресторанта и никакви детски забавления наоколо не го блазнят. Искаше да си говори с нас – бил ни обещал да ни разкаже как е изкарал. По едно време ни задава все пак по детски въпрос: „Мамо, тате, не ви ли се струвам по-голям след лагера?“.

Хубаво нещо са детските лагери! Толкова забавления, приятели, хубави спомени, виждаш учителите си и в по-друга роля и в по-неформална обстановка, а и отделно има самостоятелност и отговорност.

Вече Вики е дал заявка да ходи и догодина.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.