Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Випуск 2013 на Американския колеж се дипломира днес

Випуск 2013 на Американския колеж се дипломира днес

ak diplomirane 0

Днес се дипломира випуск 2013 на Американския колеж. Благодарение на разказите на Радост в рубриката „Споделено от Радост“ вие също станахте свидетели на много от техните преживявания, успехи и вълнения. От все сърце им желая успех! Успех и на дъщеричката на Радост!

Официалната церемония по дипломирането ще състои днес от 17 часа. Тържественото слово ще произнесе Елисавета Костова Огата – възпитаничка от Випуск 1997 на Колежа и член на Борда на настоятелите на училището. Специален гост на церемонията ще бъде Брайън Далтън, Заместник-посланик на САЩ в България. Сред официалните гости на церемонията ще присъстват членове на Борда на настоятелите на Колежа от САЩ, сред които Н. Пр. Ейвис Боулън, бивш посланик на САЩ в България, и д-р Роджър Уитакър, първият Президент на Колежа след повторното му откриване през 1992 г. и настоящ Председател на Борда на настоятелите.

Встъпителното слово ще произнесе Президентът на Американския колеж д-р Пол К. Джонсън, а приветствие към завършващия випуск ще отправи д-р Уитакър. Обръщение към съучениците си и гостите ще направи и ученикът с най-висок успех от Випуск 2013 – Теодора Михайлова.

Кои са отличените възпитаници от Випуск 2013?

Това са носителите на наградите на различните катедри:

– Силвия Чернева – награда на Катедрата по български език и литература

– Самуила Минчева – награда на Катедрата по английски език и литература

– Елена Ангелова – награда на Катедрата по чужди езици

– Силвия Чернева – награда на Катедрата по хуманитарни науки и изящни изкуства

– Ивайло Вълков – награда на Катедрата по математика и информатика „Петър Василев”

– Михаела Захариева – награда на Катедрата по природни науки

– Преслава Пенчева – награда на Катедрата по спорт

– Тони Георгиев – наградата на Програмата по изкуства

– Иван Йоцов – Награда на Програмата IB

Випуск 2013 е седемнадесетият випуск на възстановения Американски колеж, който отвори повторно врати през 1992 г. По време на днешната тържествена церемония ще бъдат връчени дипломите на общо 134 ученици, успешно завършили петгодишния курс на обучение.

Американският колеж е едно от най-старите американски училища извън пределите на САЩ, основано през 1860 г. През 2010 година чества 150 години от основаването си. Колежът е утвърден от Министерството на образованието и науката и акредитиран от Американската акредитационна образователна асоциация MSACS и от Международната бакалауреатска организация (IBO). При успешното завършване на петгодишния курс на обучение учениците получават две дипломи за средно образование – българска и американска.

Тези дни Колежът може да се похвали с няколко добри новини. Изпраща свой ученик на Балканиадата по математика. Това е осмокласникът Христо Папазов. Трето място завоюва техният преподавател по география Димитър Желев в конкурса за популярна наука „Лаборатория за слава FameLab България“. И нещо много вълнуващо – на 15 май се роди дъщеричката на преподавателите Ерин Рафърти и Филип Олтман. Щастливите родители са избрали името Илайза. Честито!

източник: Американски колеж в София

на снимка – Ивайло Вълков, получил наградата на Катедрата по математика и информатика „Петър Василев”/ Фейсбук страница на Американския колеж в София

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.