Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Втора допълнителна дата за регистрация за изпита в Американския колеж

Втора допълнителна дата за регистрация за изпита в Американския колеж

 

acs park

 

Току-що от Американския колеж обявиха втора дата за регистрация за изпита в училището.Тя ще е на 12 март, сряда. Вчера беше първата допълнителна дата. Родителските прогнози сочеха, че кандидатите вероятно ще достигнат 450 деца.

Всъщност вчера, когато преглеждах кога са обявили от Колежа бройката на кандидатите през миналата година, ми направи впечатление, че допълнителната дата за регистрация е била близо до тази на изпита, а броят на кандидатите е станал ясен едва три дни преди самия изпит. Помислих си, че е възможно и тази година да се получи така и да има втора допълнителна дата, която е по-близо до изпита. На прима виста ми хрумват две причини за допълнителна дата – първата, имало е кандидати с непълни документи или пък обаждания за невъзможност да подадат документи в този ден; втората, имало е повече от очакваната неголяма бройка кандидати. Лично аз чух за семейство, което преди дни са решили да кандидатстват. Дали са го направили – нямам представа. Но вероятно са възможни и такива случаи.

Прогнозата ми, която се базира на информацията каква е била миналата година процедурата, е, че най-вероятно от Американския колеж ще обявят бройката – около 19-21 март, а на 23 март е изпитът.

Информацията от Американския колеж:

ДОПЪЛНИТЕЛНА ДАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

12 март, сряда; 15:00 – 17:30 ч.
Сандърс Хол

Приемен изпит: 23 март 2014 г., неделя

Необходими документи за регистрация:

– Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има успех най-малко 5.00 от първия учебен срок. Върху снимката на ученика в бележника трябва да има печат на училището;

– Обикновено ксерокопие на първата страница на ученическия бележник с данните за ученика и училището;

– Обикновено ксерокопие на страницата в ученическия бележник с оценките от първия учебен срок;

– Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телeфон за контакт;

– Актуална снимка на кандидата (с размерите на паспортен формат).

Регистрацията се извършва от родител, настойник или упълномощено от кандидата лице.

Регистрацията няма да бъде извършена без да се представи оригинален ученически бележник.

Такса за полагане на изпита: 60 лв.

източник: АК

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.