Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Втора допълнителна дата за регистрация за изпита в Американския колеж (обн. 15,43 ч.)

Втора допълнителна дата за регистрация за изпита в Американския колеж (обн. 15,43 ч.)

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

Втората допълнителна дата за регистрация за изпита за Американския колеж ще бъде на 7 март 2013, четвъртък от 14:30 до 17:00 ч. в офис 4103 в Сандърс Хол, пише на сайта на училището.

„Втора допълнителна дата за регистрация имаме не за първи път“, съобщиха за Danybon от Американския колеж. „Такава имаше например миналата, 2012 година. Прави се на база на постъпили обаждания (повече от 1-2) след първата допълнителна такава дата от семейства на кандидати с наистина уважителни причини за пропускане на всички предишни дати, например: отсъствие от страната, комбинирано с незнание, че за да бъде регистрирано детето от някой различен от родителя или настойника, е необходимо пълномощно.“

В края на седмицата ще научим колко са кандидатите за Колежа през тази година. По неофициална информация от форума bg-mamma към 20 февруари са се били регистрирали 360 души (долу-горе колкото бройката в предишните две години). Тогава изтече срокът за подаване на заявления, но беше обявена допълнителна дата – 28 февруари. Днес в същата тема се заговори за 410+ кандидата, но това са все пак данни от постове във форум. След 7 март ще имаме официален отговор.

Обикновено от Американския колеж винаги предоставят тази информация и дори съобщават колко са момичетата и колко са момчетата. Надявам се тази година наистина да е по-голям интересът и конкуренцията да е силна.

През 2012 година кандидатите за Колежа са били 384. Момчетата са били 177, а момичетата – 207. (виж още в „Хлапета“). Бяха приети 160 ученика – 80 момичета и 80 момчета.

През 2011 година кандидатстваха 355 души. От тях 180 момичета и 175 момчета. Бяха приети общо 142 ученика – 71 момчета и 71 момичета. (виж още в „Хлапета“)

През 2010 година кандидатите са били 454 – 195 момчета и 259 момичета.

За мен винаги е било любопитно и от кои училища идват кандидатите и от кои училища са приетите колежани. Наскоро имаше и такъв въпрос на Фейсбук страницата на Danybon за частното образование и се oформи интересна дискусия.

Необходими документи за регистрацията на 7 март:
– Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има успех най-малко 5.00 от първия учебен срок;

– Обикновено ксерокопие на първата страница на ученическия бележник с данните за ученика и училището;

– Обикновено ксерокопие на страницата в ученическия бележник с оценките от първия учебен срок;

– Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телeфон за контакт;

– Актуална снимка на кандидата.

Регистрацията се извършва от родител, настойник или упълномощено от кандидата лице.

Регистрацията няма да бъде извършена без да се представи оригинален ученически бележник.

Такса за полагане на изпита: 60 лв.

Приемният изпит е на 17 март 2013 г., неделя.

източник: http://www.acs.bg/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.